Kontaktformular
Har du et spørgsmål?

Vores venlige og kompetente kundeservice hjælper dig gerne

Ma. - Fr. 08:30 - 18:00
Sø. 15:00 - 21:00

Menu
Opdag Pixum fotobøgerne

Lær de forskellige designmuligheder at kende, som du har til at lave din helt personlige Pixum fotobog. Fasthold dine helt specielle øjeblikke!

Lav en fotobog med dine sort-hvid fotos

En fotobog med farveglade feriefotos har du sikkert set flere gange hos dine venner. Men hvad skal du være opmærksom på, hvis billederne er i sort-hvid og måske kommer fra bedstemors gamle fotoalbum og ikke findes digitalt? Her giver vi dig nogle tips.

Det her bør du være opmærksom på:

 1. Valg af kamera: Digitalt eller analogt? Selvom det er svært at forestille sig en verden uden digitalkamera, kan du sagtens ved dit projekt "sort-hvid fotobog" anvende dit gamle analoge kamera. Og billederne har charmen fra dengang.
 2. Enten: Køb en sort-hvid film og få dem lagt på CD. Til det analoge kamera behøver du blot at købe en sort-hvid film og bestille billederne til CD. Det tilbydes hos en del udbydere og kan istedet for eller i tillæg til fotofremkaldelserne bestilles.
 3. Eller: Indstil digitalkameraet korrekt. Indstil dit digitalkamera til sort-hvid. Denne indstilling er forskellig fra kamera til kamera, men for det meste har du et symbol, der står for billeder i sort-hvid. Det bedste resultat opnås, hvis billederne indstilles til at have den højeste opløsning.
 4. Forvandle farvede billeder til sort-hvid: Det er ikke noget problem at forvandle farvede billeder til sort-hvid. De fleste digitale kameraer har et program, som kan anvendes dertil. Eller du anvender blot den tilsvarende funktion i Windows billedprogrammet.
 5. Det kommer an på pixeltallet: Når du vil lave en fotobog, er det vigtigt at tjekke opløsningen på billederne. Med andre ord om pixeltallet passer. Jo flere pixel eller punkter pr. tomme et billede har, sagt på en anden måde jo højere dpi-tallet er for dit billede, desto skarpere bliver billedet. I langt de fleste tilfælde er billeder i 72 dpi, 150 dpi og 300 dpi egnet til din fotobog. Et billede med 72 dpi kan bare ikke forstørres så meget som et billede i 300 dpi.
 6. Med en scanner i den rigtige kvalitet: Bedstemors gamle billeder kan du ganske let overføre til computeren, idet du indscanner de gamle fotos. Ved indscanning har du mulighed for at forbedre billedkvaliteten. Dertil indstiller du til 300 dpi i scannerens menu.
 7. Affotografere fotos: Hvis du ikke har lyst til at tage billederne ud af albummet for at scanne dem ind, tager du blot fat i dit digitalkamera. Her behøves du så blot indstille til sort-hvid og skyde løs. Tag billederne lige nøjagtigt fra oven af, så du undgår at billederne virker fordrejede.
 8. God sortering er det halve arbejde: Til design af en fotobog har den enkelte udbyder sin egen software, som griber til mapperne på din computer. Sortér derfor allerede på forhånd dine billeder, inden du starter softwaren. Så kan du med softwaren indsætte dine billeder i den ønskede rækkefølge.
 9. En grøn smiley: Med en grøn smiley fortæller softwaren dig, at opløsningen er i orden.
  OBS! Vores kvalitetsvisning tjekker udelukkende om den enkelte billedfil har nok billedpunkter (god opløsning) til at kunne producere det enkelte billede i en god kvalitet, men kan dog ikke se, hvorvidt skarpheden i motivet er tilstrækkeligt, om billedet er overbelyst, har farvestik, er for mørkt etc.

Det her kunne også være noget for dig

Lav din Pixum fotobog som det passer dig! Om undervejs eller derhjemme, du bestemmer

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigneren

  • Hurtigt design::

   Lav direkte online på hjemmesiden.

  • Enkelt valg:

   Fleksible indstillinger.

  • Vores anbefaling:

   hurtigt design uden software.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Fotounivers softwaren

  • Grænseløst design:

   Alle Pixum ftobøgerne.

  • Nyeste funktioner:

   Altid nyeste stand.

  • Vores anbefaling:

   Til kreativt og mangfoldigt design.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum app'en

  • Komfortabelt design:

   Anvend billeder direkte fra smartphonen

  • Udvalget:

   De mest populære fotobogsformater.

  • Vores anbefaling:

   Design udervejs på din mobil eller tablet.

  fåes også til
  Android