Tips til designet af din Pixum fotobog
Tips til designet af din Pixum fotobog

På vores inspirationssider finder du tips til din fotobog - f.eks vedr.:

 • Papirtyper, formater m.m.
 • Struktur & layout
 • Videoer i din fotobog
 • Diverse designtips & inspiration
 • Indsætte skabeloner og rammer

  Med skabeloner og rammer kan man lave flotte effekter. Selvom overdreven anvendelse hurtigt kan virke som det rene galskab, så kan sparsom anvendelse af rammer og skabeloner bevidst opskrive enkelte sider.

  Billeder og rammer i Pixum fotobogen

  Rammer og skabeloner giver din fotobog mere personlighed, sørger for afveksling og giver dine billeder et helt nyt lys. Især i den analoge tidsalder indenfor fotografi blev rammer anvendt alsidigt - fx til at give et ædelt og flot look med klare afgrænsninger. I dag arbejdes der især i gallerier og på fotoudstillinger meget med rammer, så at det enkelte billede kommer mere i fokus og der opstår en naturlig begrænsning af blikfeltet.

  Maskebal

  Skabeloner og rammer er enkle midler til at forandre et fotos ydre form. Skabeloner forandrer blot fotoets form, idet en del af fotoet bliver afdækket, rammer giver fotoet en anden kant rundt om hele fotoet. Begge designmuligheder kan du ganske enkelt trække over på dit foto med venstre mus. Efterfølgende har du de samme muligheder for at forstørre, forskyde eller ændre sideforholdet for fotoet. Skabeloner og rammer er som de andre designmuligheder ordnet efter tema. Det er især værd at nævne, at der under skabelonerne findes geometriske former, som kan findes under skabeloner i softwaren under "Former", ligesom der findes bogstaver, som tilbydes enten som store eller små bogstaver.

  Det synes vores kunder om Pixum fotobog
  Et stort udvalg af rammer i Pixum fotounivers softwaren

  I kategorien "Skabeloner & rammer" i Pixum fotounivers softwaren kan du vælge mellem et stort udvalg af rammer. Herved kan du frit vælge mellem formelle rammer, som du også kan anvende til forretningsmæssige publikationer, men også til mere informelle fx til private ferieminder. Trækker du pr. træk & slip en ramme over på et billede, anvendes rammen automatisk på det enkelte billede.

  Efterfølgende kan du individuelt tilpasse bredde og højde på den nye ramme og fx lege med forskellige beskæringer. Ved rammer med motiv kan det klart anbefales, at beholde de oprindelige proportioner, da motiverne i rammen ellers kan vises fordrejet.

  Skal billederne snarere indbyde til at lade blikket vandre og til betragtning uden særlig fokus, er det en fordel at fravælge anvendesen af rammer. Et panoramafoto virker på en dobbeltside uden ramme mere dramatisk og indbyder til at lade blikket vandre. Anvender man her en ramme virker motivet ikke blot mere roligt men ogå mere centreret. Blikvinklen bliver dermed styret og giver mindre plads til at blikket kan vandre. Det giver dog mere klarhed ved betragtningen af motivet.

  Anvend skabeloner til kreative og varierende tilskæringer

  En lignende funktion som rammerne får du også med de såkaldte skabeloner: Med skabeloner kan fotos tilpasses i forskellige motivers form fx til at vise navnet på et brudepar med individuelle fotos eller lade billeder på kanterne få et flosset udseende. Skabeloner egner sig især til private, informelle fotobøger og sørger for en vis lethed og afveksling.

  Med skabelobner og rammer i Pixum fotounivers softwaren har du mulighed for at gøre din fotobog til et ægte kunstværk - slip din kreativitet løs! Mere inspiration til designet af din Pixum fotobog finder du i vores kundeeksempler.

  Ord af fotos

  Med skabelonerne til bogstaverne kan du ud fra et eller flere fotos forme ord. Det er hurtigt gjort: Læg så mange fotos i højformat på siden, som du har brug for til bogtaverne (det går naturligvis hurtigere, hvis du har et layout, som indeholder nøjagtigt det korrekte antal bogstaver i højformat). Vi har her anvendt det samme layout to gange, som hver indeholder fire højformater. Nu fylder du felterne op med fotos. Efterfølgende trækker du det passende bogstav over på det ønskede foto. Hvis du - som vi har gjort her - vil anvende et enkelt foto til alle bogstaver, så vil du sikkert også anvende et andet billedudsnit til hvert enkelt bogstav. Vi har markeret alle billedfelter og herefter zoomet ind på fotoet. Efterfølgende har vi med musen (klik og fasthold) valgt det passende udsnit fra venstre mod højre.

  Flere skabeloner

  Kreativiteten er med skabeloner næsten ikke til at stoppe. Forløbsforme til at udtone et foto kan man anvende ligesom omrids af lande eller genstande. Skulle du ikke kunne finde den ønskede skabelon eller ramme, kan du klikker på "Mere...". Er din internetforbindelse aktiv vil du kunne finde et større udvalg af skabeloner og rammer og enten downloade enkelte eller hele grupper. Download og anvendelse af disse skabeloner og rammer er naturligvis gratis.

  Vejen til din Pixum fotobog

  • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

   Onlinedesigneren

   • Hurtigt design:

    Lav din personlige Pixum fotobog direkte på vores hjemmeside.

   • Enkelt valg:

    Fast sidetal (minimum 26 sider), mulighed for tilvalg af ekstra sider i form af sidepakker (en sidepakke består altid af 4 sider ekstra). Layouts med op til 4 fotos pr. side, mange tilgængelige baggrundsfarver.

   • Vores anbefaling:

    Når du hurtigt vil lave en fotobog uden download og installation af Pixum fotounivers softwaren.

  • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.
   Populær blandt vores kunder

   Pixum fotounivers software

   • Grænseløst design:

    Et stort udvalg af formater, papirtyper, baggrunde og cliparts. Design også dine egne fotokort, kalendere, fotogaver eller vægbilleder.

   • Nye funktioner:

    Indsæt en videosekvens med QR-kode. Med en QR-kodescanner kan videoen i den færdige fotobog afspilles på en mobil enhed.

   • Vores anbefaling:

    Til kreativt og avanceret design af dine Pixum fotobøger.

   fåes også til
   OS X og Linux

  • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

   Pixum fotounivers app

   • Komfortabelt design:

    Anvend og upload dine fotos direkte fra din mobile enhed, og bearbejd dem i appen.

   • Udvalget:

    Design let og bekvemt din Pixum fotobog i enten kvadratisk format, tværformat eller højformat.

   • Vores anbefaling:

    Velegnet til design af fotobøger med dine fotos fra din smartphone eller tablet.