Skov - også i fremtiden
At skåne ressourcerne og beskytte miljøet er en fast forankret del af vores virksomhedskultur. Med FSC-certificeringen medvirker vi til en skånsom omgang med skovens ressourcer.

Bæredygtighed hos Pixum

FSC®-certificerede produkter siden 2013

Ansvarlig brug af jordens ressourcer er vigtigere end nogensinde, og hos Pixum er bæredygtighed blevet et af dagligdagens absolutte fokusområder.

Derfor anvender vi hos Pixum miljøvenlige materialer samt de nyeste og bedste teknologier inden for printverdenen.

I 2013 ansøgte vi om at få en del af vores produkter FSC-certificerede. Du kan finde produkternes FSC-certifikat her

Hvad er FSC?

FSC blev grundlagt i 1993 som resultat af UNCED-topmødet (United Nations Conference on Environment and Development) i Rio og er en international, non-profit organisation, der arbejder for bevarelsen af skovområder i hele verden.

Konkret står FSC for Forest Stewardship Council og er en del af det globale samfund, som sætter en standard for bæredygtighed og ansvarlig skovdrift rundt omkring i verden. FSC bliver bakket op af nogle af verdens største organisationer, herunder WWF, Greenpeace og Verdens Skove.

FSC er således en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, samt at medarbejdere, der arbejder i FSC- certificerede skove, får en ordentlig løn og bliver uddannet inden for deres fag. Eksempelvis bliver der i en FSC-skov ikke fældet mere træ, end skoven selv kan nå at reproducere.

Hvad indebærer en FSC-certificering?

FSC fremmer en økologisk, social og bæredygtig forvaltning af verdenens skove. Dette sikrer, at den nuværende generations behov kan opfyldes uden at gå på kompromis med fremtidige generationers behov.

Et produkts FSC-certificering garanterer bæredygtighed i alle led - helt fra dyrkning af skov til at produktet lander i dine hænder. Ved køb af et af vores FSC-certificerede produkter bidrager du til beskyttelsen af vores alle sammens natur og miljø.

Transparent over for vores kunder

Kravene for et produkts FSC-certificering indebærer, at hele processen fra skov til forhandler og i sidste ende hen til dig som kunde skal være certificeret. Som udbyder af en række FSC-certificerede produkter er vi derfor med til at skabe en fremtid for kommende generationer i Danmark og resten af verden.

Produkternes FSC-certifikater kontrolleres minimum én gang årligt af et uafhængigt certificeringsfirma, der gennemgår hele produktets processer. Ud fra de indsamlede informationer fra kontrolbesøget vurderes det, hvorvidt produkterne fremtidigt lever op til kravene og dermed kan bibeholde deres FSC-certifikat. Et FSC-certikat er gyldigt i 5 år fra første besøg.

Mere information kan du finde hos FSC Danmark.

FSC-certificeret Pixum vægbillede i fyrretræ

Fyrretræet stammer fra bæredygtigt og ansvarligt drevne skove, hvorfor vi medvirker til en skånsom omgang med skovens ressourcer. Træets åringer er helt originale og naturlige på samme tid.

Foto på træ

Paneler fremstillet i førsteklasses, FSC-certificeret fyrretræ.

fra kr. 294,00

FSC-certificerede Pixum fotobøger med premiumpapir

Premiumpapir er hos Pixum ikke kun et tegn på, at produktet er i høj kvalitet men også, at det stammer fra ansvarligt og bæredygtigt drevne skove.

Pixum fotobog på premiumpapir

Det FSC-certificerede premiumpapier kan fås som hæfte, softcover og hardcover.

fra kr. 79,00

Hvad er en FSC-certificering?

FSC står for Forest Stewardship Council og er en del af et globalt fællesskab, der sammen har sat en ensartet standard for bæredygtig og ansvarlig skovdrift. FSC blev grundlagt i 1993 som følge af klimatopmødet i Rio og er en international, non-profit organisation, der arbejder for bevarelsen af verdens skove.

<p>Få i dette (engelsksprogede) FSC-klip mere at vide om, hvorfor det betaler sig at købe FSC-certificerede produkter. </p>

Mission Forest Stewardship Council

Få i dette (engelsksprogede) FSC-klip mere at vide om, hvorfor det betaler sig at købe FSC-certificerede produkter.

Gennemskuelig certificeringsproces

FSC-kravene indebærer, at den komplette produktions- og distributionskæde fra skov til forhandler skal være certificeret. Ved køb af vores FSC-certificerede produkter bidrager du således til forbedringen af verdens skove.

Om en virksomheds produkter har ret til certificeringen bliver hvert år kontrolleret af en uafhængig part. Med de data, der indsamles ved kontrollen, vurderes det, hvorvidt virksomhedens produkter fortsat lever op til certificeringskravene. FSC-certifikater er gyldige i fem år.