Bæredygtige Pixum-produkter
Bæredygtige Pixum-produkter

Et af Pixums hovedfokuspunkter er at investere i fremtiden ved at passe på miljøet.

Klimaneutral produktion og FSC®-certificerede produkter er Pixums bidrag til miljøet.

Pixums produktion:
Fuldstændigt klimaneutral

Vi er stolte af, at både vores produktion og vores hovedkontor siden juli 2020 er komplet klimaneutrale. Det vil sige, at Pixum kompenserer for alle uundgåelige CO2-udledninger ved at støtte certificerede klimabeskyttelsesprojekter.

For at udligne de uundgåelige CO2-udledninger fra vores produktion samt kontor, arbejder vi sammen med ClimatePartner. Sammen med ClimatePartner støtter vi et Amazonas-bæredygtighedsprojekt i den peruvianske region "Madre de Dios".

Læs mere om bæredygtighedsprojektet »

Bæredygtighedsprojekt i Peru

Miljøbeskyttelse af

Miljøbeskyttelse af "Madre de Dios"

I den peruvianske Amazonas-region "Madre de Dios" trues flere dyrearter og befolkningen af skovrydninger, der ødelægger vigtigt livsrum. Indtil videre har man kunnet forhindre skovrydning til fordel for en stor vej. Projektet, som ClimatePartner og Pixum samarbejder om, har til formål at støtte Madre de Dios' lokalbefolkning i kampen for at beskytte området. Sådan skal illegal skovrydning, illegal udvinding af råvarer samt illegale landsbrugsmæssige formål forhindres.

Bæredygtighed for miljøet & lokalsamfund

Projektet bidrager ydermere til at skaffe alternative indkomstmuligheder samt uddannelsestilbud til lokalbefolkningen i Madre de Dios. Siden 2009 har bæredygtighedsprojektet støttet et 100.000 hektar stort område, og hjulpet lokalsamfundet med at dyrke området på bæredygtig vis.

Hvordan fungerer klimaneutral produktion?

For at virksomheder kan kompensere for deres klimaaftryk, beregnes dette årligt. På den måde er det muligt for Pixum at udligne vores forbrugte andel af drivhusgasser, som f.eks. er opstået under produktions- eller leveringsprocessen, ved hjælp af bæredygtighedsprojekter. Som virksomhed ønsker vi at tage ansvar, og at yde et konkret bidrag til at beskytte vores allesammens klode. Også når det kommer til strøm er vi opmærksomme på dette: Al strømmen til vores kontor kommer fra vedvarende energikilder.

Billeder fra "Madre de Dios"-regionen:

FSC®-certificerede fotoprodukter fra Pixum

FSC®-certificerede produkter siden 2013

Ansvarlig brug af jordens ressourcer er vigtigere end nogensinde, og hos Pixum er bæredygtighed blevet et af dagligdagens absolutte fokusområder.

Derfor anvender vi hos Pixum miljøvenlige materialer samt de nyeste og bedste teknologier inden for printverdenen.

I 2013 ansøgte vi om at få en del af vores produkter FSC®-certificerede. Du kan finde produkternes FSC®-certifikat her

Transparens over for vores kunder

Kravene for et produkts FSC®-certificering indebærer, at hele processen fra skov til forhandler og i sidste ende til dig som kunde skal være certificeret. Som udbyder af en række FSC®-certificerede produkter er vi derfor med til at skabe en fremtid for kommende generationer i Danmark og resten af verden.

Produkternes FSC®-certifikater kontrolleres minimum én gang årligt af et uafhængigt certificeringsfirma, der grundigt gennemgår alle produktets processer. Ud fra de indsamlede informationer fra kontrolbesøget vurderes det, hvorvidt produkterne fortsat lever op til kravene, og dermed kan bibeholde deres FSC®-certifikat. Et FSC®-certikat er gyldigt i 5 år fra første besøg.

Mere information kan du finde hos FSC® Danmark.

FSC®-certificerede Pixum fotobøger med premiumpapir

Pixum fotobog på premiumpapir

Pixum fotobog på premiumpapir

Fotobøgerne med FSC®-certificeret premiumpapir fås som hæfte, med softcover og med hardcover.

FSC®-certificeret fotolærred

Flot foto på lærred

Flot foto på lærred

  • med rammer af FSC®-certificeret, ægte fyrretræ
  • fin lærredsstruktur

FSC®-certificeret Pixum vægbillede i fyrretræ

Foto på træ

Foto på træ

Paneler fremstillet i førsteklasses, FSC®-certificeret fyrretræ.

fra kr. 329,00

Hvad er en FSC®-certificering?

FSC® står for Forest Stewardship Council, og er en del af et globalt fællesskab, der sammen har sat en ensartet standard for bæredygtig og ansvarlig skovdrift. FSC® blev grundlagt i 1993 som følge af klimatopmødet i Rio, og er en international, non-profit organisation, der arbejder for bevarelsen af verdens skove.

<p>Få i dette (engelsksprogede) FSC®-klip mere at vide om, hvorfor det betaler sig at købe FSC®-certificerede produkter. </p>

Mission Forest Stewardship Council

Få i dette (engelsksprogede) FSC®-klip mere at vide om, hvorfor det betaler sig at købe FSC®-certificerede produkter.

Gennemskuelig certificeringsproces

FSC®-kravene indebærer, at den komplette produktions- og distributionskæde fra skov til forhandler skal være certificeret. Ved køb af vores FSC®-certificerede produkter bidrager du således til forbedringen af verdens skove.

Hvorvidt en virksomheds produkter har ret til certificeringen, bliver hvert år kontrolleret af en uafhængig part. Med de data, der indsamles ved kontrollen, vurderes det, hvorvidt virksomhedens produkter fortsat lever op til certificeringskravene. FSC®-certifikater er gyldige i fem år.