Kontaktformular
Har du et spørgsmål?

Vores venlige og kompetente kundeservice hjælper dig gerne

Udvidede telefontider frem t.o.m. 22. dec.
Ma. - Fr. 08:30 - 22:00
Lø. 15:00 - 22.00
Sø. 09:00 - 22:00

Menu
Opdag Pixum fotobøgerne

Lær de forskellige designmuligheder at kende, som du har til at lave din helt personlige Pixum fotobog. Fasthold dine helt specielle øjeblikke!

Placere fotos og tekst i Pixum fotobogen

Placering af tekst og fotos på en side er et arbejde, som kan gøres enklere og lettere med layoutskabeloner. Sjovere er det dog selv at sætte fotos sammen med tekst, men det tager også tid. Men mulighederne er ubegrænsede.

Skab orden i kaosset

Ved design af siderne har du frit valg - hvert billede kan placeres hvor som helst på siden og kan også drejes. Også de enkelte rammer til teksterne kan du placere frit på siden. Denne frihed kan dog let slå over i rod og uro. Et "vildt" layout virker næsten altid kaotisk og uroligt. For at give dine fotos den ønskede virkning, er det vigtigt at have en vis struktur på siden.

En af de mest enkle strukturer er overensstemmelsen mellem de enkelte (tænkte) linjer på siden. På den måde kan fotoets ramme og teksten fx stå forneden sammen på en tænkt linje. Det kan naturligvis også være en tænkt linje foroven, til venstre eller til højre. Der findes forskellige hjælpemidler til at indrette linjer, så det ikke er alt for svært at få det hele til at passe sammen. Aktivér fx hjælpelinjerne, som deler siden op i flere små firkanter (ligner et stykke milimeterpapir), som dog ikke bliver trykt i den endelige fotobog. Men på din skærm kan du ganske enkelt se, om overkanten eller underkanten på to fotos er ens.

Oplev Pixum fotobøgerne

Sikre dig dine billeder for altid.

Udnyt de utallige layoutforslag, design- og stilmuligheder i Pixum fotounivers softwaren!

Arbejde med hjælpelinjer

Bedre egnet til tilpasning er dog inaktive hjælpelinjer. Disse linjer ser du kun, hvis du forskubber en ramme med musen og hvis en af kanterne passer sammen med en anden ramme. Hjælpelinjen ses kort inden det passer sammen og man behøver derfor kun at skubbe rammen hen til linjen - giver man slip på rammen, tager hjælpelinjen over og forskubber den automatisk, indtil kanterne passer helt nøjagtigt. Funktionen med den automatiske tilpasning kalder man "magnetisk". Også hjælpelinjerne kan være magnetiske. Magnetens styrke kan man fastlægge i softwarens indstillinger.

Tilpasning med et museklik

Som et godt alternativ til flytning med musen er tilpasningshjælpen. Denne funktion er dog lidt skjult i layoutmenuen, efter du har klikket på symbolet med de tre punkter. Symbolerne er ret selvforklarende, bliver dog først aktiveret, hvis et eller flere rammer på en dobbeltside er markeret. For at markere flere rammer, behøver du blot at at holde Ctrl-tasten (Windows) hhv. fn-tasten (Mac) nede og klikke på hver enkelt ramme, som skal tilpasses til en linje.

Lad dig inspirere af andre kunders fotobøger

Mine dejligste minder fra Sydafrika!

Denne Pixum fotobog i højformat kombineret med storslåede billeder og alligevel med øje for detaljerne til de små øjeblikke. - Stefan

Arbejd med baggrunde

Et godt eksempel på, hvordan man kan lægge billeder ind som baggrunde, uden at de virker påtrængende, men gør at landskabsfotos fremhæves endnu bedre. - Thomas

Portfolio babyfotosession

Fotobøger er en god mulighed for fotografen til at præsentere sine billeder bedst muligt for fremtidige kunder. - Alexander

Solskinsbryllup på Mallorca!

Bryllupsfotografen har her valgt en tværformats Pixum fotobog, for at kunne placere bestemte billeder ved siden af hinanden. Særligt flot er idéen med at tilføje en dedikation i bogen. - Markus

Stilfulde hjem i højformat

Den tyske blogger Bianca fra bloggen «Biancas Wohnlust» viser i sin fotobog al hendes passion for dekorere i hjemmet. - Bianca
Mine dejligste minder fra Sydafrika!
Arbejd med baggrunde
Portfolio babyfotosession
Solskinsbryllup på Mallorca!
Stilfulde hjem i højformat

OBS! Det kommer an på rækkefølgen af markeringen! Den ramme, der markeres først bliver rettesnor for de andre. Denne ramme vil ikke ændre sin position, mens alle andre tilpasses til denne ramme. Via symbolerne i layout-listen kan du nu bestemme, om de andre markerede rammer skal orientere sig efter denne rammes nederste, øverste kant eller kanten til venstre eller højre. Der findes også værktøjer til tilpasning i vandret eller lodret retning. Her gælder ligeledes: Den først markerede ramme er rettesnoren, og de andre tilpasser sig denne ramme.

Pixum tip

Flere rammer på en side kan du også markere, idet du bare klikker på et tomt sted på din side, holder venstre mus nede og elementerne får en midlertidig ramme. Med rammemarkeringen kan du se, at elementerne er blevet markeret sammen i et.

Vejen til din Pixum fotobog

Lav din Pixum fotobog som det passer dig! Om undervejs eller derhjemme, du bestemmer

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigneren

  • Hurtigt design::

   Lav direkte online på hjemmesiden.

  • Enkelt valg:

   Fleksible indstillinger.

  • Vores anbefaling:

   hurtigt design uden software.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Fotounivers softwaren

  • Grænseløst design:

   Alle Pixum ftobøgerne.

  • Nyeste funktioner:

   Altid nyeste stand.

  • Vores anbefaling:

   Til kreativt og mangfoldigt design.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum app'en

  • Komfortabelt design:

   Anvend billeder direkte fra smartphonen

  • Udvalget:

   De mest populære fotobogsformater.

  • Vores anbefaling:

   Design udervejs på din mobil eller tablet.

  fåes også til
  Android