Eksklusiv gaveæske

Den flotte gaveæske med magnetlukning gør udpakningen af din Pixum fotobog ekstra særlig!

Pixum - altid flotte billeder

Placere fotos og tekst i Pixum fotobogen

Placering af tekst og fotos på en side er et arbejde, som kan gøres enklere og lettere med layoutskabeloner. Sjovere er det dog selv at sætte fotos sammen med tekst, men det tager også tid. Men mulighederne er ubegrænsede.

Skab orden i kaosset

Ved design af siderne har du frit valg - hvert billede kan placeres hvor som helst på siden og kan også drejes. Også de enkelte rammer til teksterne kan du placere frit på siden. Denne frihed kan dog let slå over i rod og uro. Et "vildt" layout virker næsten altid kaotisk og uroligt. For at give dine fotos den ønskede virkning, er det vigtigt at have en vis struktur på siden.

En af de mest enkle strukturer er overensstemmelsen mellem de enkelte (tænkte) linjer på siden. På den måde kan fotoets ramme og teksten fx stå forneden sammen på en tænkt linje. Det kan naturligvis også være en tænkt linje foroven, til venstre eller til højre. Der findes forskellige hjælpemidler til at indrette linjer, så det ikke er alt for svært at få det hele til at passe sammen. Aktivér fx hjælpelinjerne, som deler siden op i flere små firkanter (ligner et stykke milimeterpapir), som dog ikke bliver trykt i den endelige fotobog. Men på din skærm kan du ganske enkelt se, om overkanten eller underkanten på to fotos er ens.

Arbejde med hjælpelinjer

Bedre egnet til tilpasning er dog inaktive hjælpelinjer. Disse linjer ser du kun, hvis du forskubber en ramme med musen og hvis en af kanterne passer sammen med en anden ramme. Hjælpelinjen ses kort inden det passer sammen og man behøver derfor kun at skubbe rammen hen til linjen - giver man slip på rammen, tager hjælpelinjen over og forskubber den automatisk, indtil kanterne passer helt nøjagtigt. Funktionen med den automatiske tilpasning kalder man "magnetisk". Også hjælpelinjerne kan være magnetiske. Magnetens styrke kan man fastlægge i softwarens indstillinger.

Tilpasning med et museklik

Som et godt alternativ til flytning med musen er tilpasningshjælpen. Denne funktion er dog lidt skjult i layoutmenuen, efter du har klikket på symbolet med de tre punkter. Symbolerne er ret selvforklarende, bliver dog først aktiveret, hvis et eller flere rammer på en dobbeltside er markeret. For at markere flere rammer, behøver du blot at at holde Ctrl-tasten (Windows) hhv. fn-tasten (Mac) nede og klikke på hver enkelt ramme, som skal tilpasses til en linje.

OBS! Det kommer an på rækkefølgen af markeringen! Den ramme, der markeres først bliver rettesnor for de andre. Denne ramme vil ikke ændre sin position, mens alle andre tilpasses til denne ramme. Via symbolerne i layout-listen kan du nu bestemme, om de andre markerede rammer skal orientere sig efter denne rammes nederste, øverste kant eller kanten til venstre eller højre. Der findes også værktøjer til tilpasning i vandret eller lodret retning. Her gælder ligeledes: Den først markerede ramme er rettesnoren, og de andre tilpasser sig denne ramme.

Pixum tip

Flere rammer på en side kan du også markere, idet du bare klikker på et tomt sted på din side, holder venstre mus nede og elementerne får en midlertidig ramme. Med rammemarkeringen kan du se, at elementerne er blevet markeret sammen i et.

Kreative idéer til din Pixum fotobog

Her finder du kreative idéer til din Pixum fotobog - sådan bliver din fotobog noget helt særligt og personligt.

Inspiration fra tilfredse kunder

Lad dig inspirere af bøgerne i vores fotobogsbibliotek, hvor vores kunder har delt deres personlige fotobøger med dig.

Det synes vores kunder om Pixum fotobøgerne
Vejen til din Pixum fotobog

Lav en personlig Pixum fotobog - på farten eller hjemme i sofaen... du bestemmer!

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigneren

  • Hurtigt design:

   Lav direkte online på hjemmesiden.

  • Enkelt valg:

   Fleksible indstillinger.

  • Vores anbefaling:

   Hurtigt design uden software.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Fotounivers softwaren

  • Grænseløst design:

   Alle Pixum fotobøgerne.

  • Nyeste funktioner:

   Altid nyeste udgave.

  • Vores anbefaling:

   Kreativt design med uendelige muligheder.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum fotounivers appen

  • Hurtigt design:

   Upload billeder direkte fra din smartphone.

  • Udvalget:

   De mest populære formater af fotobøger, fotokalendere mm.

  • Vores anbefaling:

   Design på farten fra din mobil eller tablet.

  fåes også til
  Android