Oprette, slette eller flytte sider i Pixum fotounivers softwaren

Tit konstaterer man ved design af sin fotobog at der mangler nogle sider eller man vil have flyttet rundt på nogle sider. Hvis man tager hensyn til et par regler, så er det intet problem at foretage ændringer her.

Lege med siderne

I selve fotobogen kan du flytte og skubbe alle sider som du vil. En undtagelse er dog for- og bagside, ligesom det ikke er muligt at skubbe/flytte første og sidste side i fotobogen.

Lettest er det at flytte/skubbe en dobbeltside idet du i "visningsmuligheder for arbejdsområdet" vælger den dobbeltside, som du vil flytte. Her vises siderne i fotobogen i miniatureformatet. Med venstre mus holdt nede trækker du dobbeltsiden over på den dobbeltside, hvor den anden dobbeltside skal være og giver slip. De to dobbeltsider skifter nu plads.

Enkeltsider

Sværere er sletning eller oprettelse af enkeltsider. Grunden hertil er at oprettede dobbeltsider bliver splittet op og laves om til en ny dobbeltside, hvilket ødelægger dit oprettede layout. Oprettelse (og sletning) af enkeltsider gør du ved at klikke med højre mus på miniatureoversigten af siden eller via layoutmenuen. Ved sletning bliver du spurgt om, om de efterfølgende sider skal rykke frem eller ej. Vælger du denne mulighed, så opsplittes som sagt de allerede oprettede dobbeltsider. Hvis du vælger muligheden "Ryd siden", bevarer de efterfølgende sider deres position, og den valgte side slettes for indhold. OBS! Sletning eller oprettelse af enkeltsider skal helst undgås, hvis de efterfølgende sider har tekst og billeder.

Tilføje sider

Dobbelt- eller enkeltsider kan via layoutmenuen slettes eller tilføjes. Dog er tilføjelse af sider formuleret lidt uforståeligt i softwaren. Tilføjelse af sider betyder, at en enkeltside eller dobbeltside skubbes og at der tilføjes en tom side foran den valgte enkeltside eller dobbeltside.

Pixum fotounivers software

Brug den gratis Pixum fotounivers software og gør brug af de adskillige designmuligheder - her kan du starte projekter når som helst og færdigbehandle dem på kort tid!

Pixum tip

Det er reelt ikke meningen at enkelte sider skal kunne flyttes. Men det er nu muligt alligevel. Du har brug for en fri enkeltside som det endelig mål. Gå først hen til kildesiden og markér alle elementer på siden ved at trække en ramme omkring siden og vælg på tastaturet: Ctrl + C (Win) hhv. Command + C (Mac). Klik herefter på den tomme side og anvend nu genvejen: Ctrl + V (Win) hhv. Command + V (Mac).

Se de forskellige Pixum fotobogsformater

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigner

  • simple funktioner
  • design direkte online
  • ingen installation af software
 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum fotounivers softwaren

  • utallige designmuligheder
  • design offline
  • med flotte forædlinger
 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum App

  • hurtigt design
  • benyt billederne fra din smartphone
  • intelligente forslag til design af fotobogen

  fåes også til
  Android

Den kendte Pixum-kvalitet

Det synes vores kunder om Pixum fotobøgerne