Kontaktformular
Har du et spørgsmål?

Vores venlige og kompetente kundeservice hjælper dig gerne

Ma. - Fr. 08:30 - 18:00
Sø. 15:00 - 21:00

Menu
Opdag Pixum fotobøgerne

Lær de forskellige designmuligheder at kende, som du har til at lave din helt personlige Pixum fotobog. Fasthold dine helt specielle øjeblikke!

Design dobbeltsider i Pixum fotobogen

En opslået bog viser altid en dobbeltside. Den er grundlaget for layoutet og bør derfor altid betragtes som en helhed. Du kan her læse mere om, hvordan du får styr på dobbeltsiderne.

Opslået fotobog

Når du designer en fotobog er dobbeltsiderne altid i fokus. Dvs. at den enkelte dobbeltside bør fremstå som en enhed, hvilket kan betyde at dobbeltsiden laves ens eller symmetrisk. Eller også, at den ene side supplerer den anden og denne asymmetri sørger for spænding.

Oplev Pixum fotobøgerne

Sikre dig dine billeder for altid.

Udnyt de utallige layoutforslag, design- og stilmuligheder i Pixum fotounivers softwaren!

Symmetri

Lettest er det naturligvis, hvis begge sider i dobbeltsiden har fotos og tekst opsat på samme måde. Det kan man anvende i fotobogen, men bør ikke gentages alt for ofte. Ellers virker fotobogen kedelig ved gennemsyn for betragteren. En dobbeltside, hvor begge sider er lavet ens giver i hvert tilfælde en vis ro i bogen. Til design af helt ens sider anvender man sidelayouts. Skulle du ikke finde et passende sidelayout, så design din egen side og gem den som eget sidelayout under "Gem layout". Du kan så ved fotobøger i samme format anvende dette layout (som ligger under "Sidelayouts" -> "Mine layouts") ved blot at trække det over på en side i fotobogen.

Kreative idéer

Din egen ABC, personlige familiekrøniker, kreativ frisørbog, professionel firmapræsentation eller flot porteføljebog? Kun din fantasi sætter grænser for din Pixum fotobog.

Ligeledes virker en symmetrisk opbygning harmonisk, hvor højre side er et spejlbillede af venstre side. En funktion til at spejlvende et sidelayout findes desværre ikke, dog findes flere af de tilbudte sidelayouts i to varianter (en til venstre og en til højre side). Med de forskellige værktøjer i softwaren til at redigere layoutet kan man ganske let lave en spejlvendt version af en enkelt side. Følger indholdet af dine fotos ligeledes denne opbygning giver det en særlig flot opbygning: Fx kan du på den ene side indsætte fotos fra en rejse taget om dagen og på den anden side anvende fotos taget om aftenen. Eller på venstre side indsætte fotos af mænd og på den anden side fotos af kvinder. Du har her utallige muligheder.

Et asymmetrisk design

Spænding skaber en forskellig opbygning af venstre og højre side. Mens symmetrien blot skal anvendes i særlige tilfælde, kan du sagtens gøre en asymmetrisk opbygning til din standard. Selv gentagne asymmetrisk opbyggede dobbeltsider virker ikke kedelig ved gennemsyn. Det kræver dog, at måden hvorpå du opbygger asymmetrien af og til skifter fra side til side.

Skab asymmetri med et billede

En meget flot asymmetri er et foto, som placeres halvvejs over bogens bundside. Især ved bøger i det kvadratiske format eller i tværformat virker dette layout særligt godt. OBS! Den øvrige plads i bogen skal dog ikke være tom, men indeholde tekst. Det kan også være et ord eller en sætning som overskrift. Også en neutral baggrund kan her være en fordel.

Asymmetri med flere billeder

Dine bedste fotos kan også fylde en af siderne på dobbeltsiden. Et fotos placering uden kant kaldes også "heldækkende" eller "faldende". I de mest sjældne tilfælde virker et design uden kant på begge sider godt - billederne står for tæt sammen og forstyrrer blot hinanden. Dertil kommer at man ikke mere ser ret meget af sidens baggrund, hvilket let kan virke irriterende for betragteren. En god løsning er derfor, at lave en side uden kant og lave den anden side med kant.

Pixum tip

Du placerer lettest et foto uden kant på en side, idet du vælger funktionen "indsæt som baggrund" i softwaren. Dertil højreklikker du på fotoet og vælger "indsæt billede som baggrund til venstre"/"indsæt billede som baggrund til højre". Du kan også under "Sidelayouts" vælge "1 billede pr. side" uden kant. Fordel: Layouts med fotos uden kant kan du efterfølgende dreje og bearbejde.

Pixum fotounivers softwaren

Design en Pixum fotobog som en professionel - og det ganske let! Benyt dig af de mangfoldige muligheder i Pixum fotounivers softwaren, som gør din fotobog til noget helt specielt.

Vores kundeservice hjælper dig videre

Ved spørgsmål til vores produkter kan du besøge vores servicesider eller kontakte vores kundeservice pr. telefon eller e-mail.

Vejen til din Pixum fotobog

Lav en personlig Pixum fotobog - undervejs eller hjemme i sofaen... du bestemmer!

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigneren

  • Hurtigt design:

   Lav direkte online på hjemmesiden.

  • Enkelt valg:

   Fleksible indstillinger.

  • Vores anbefaling:

   Hurtigt design uden software.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Fotounivers-softwaren

  • Grænseløst design:

   Alle Pixum fotobøgerne.

  • Nyeste funktioner:

   Altid nyeste udgave.

  • Vores anbefaling:

   Kreativt design med uendelige muligheder.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum-appen

  • Komfortabelt design:

   Anvend billeder direkte fra din smartphone.

  • Udvalget:

   De mest populære fotobogsformater.

  • Vores anbefaling:

   Design udervejs på din mobil eller tablet.

  fåes også til
  Android