Kontaktformular
Har du et spørgsmål?

Vores venlige og kompetente kundeservice hjælper dig gerne

Ma. - Fr. 08:30 - 18:00
Sø. 15:00 - 21:00

Menu
Opdag Pixum fotobøgerne

Lær de forskellige designmuligheder at kende, som du har til at lave din helt personlige Pixum fotobog. Fasthold dine helt specielle øjeblikke!

Indsæt tekst i onlinedesigneren på hjemmesiden

Ved design af din Pixum fotobog i onlinedesigneren på vores hjemmeside kan du tilføje tekst ved at klikke på "tekstfelt" nedenunder selve fotobogen. Teksten indsættes automatisk på den dobbeltside, hvor du befinder dig i det øjeblik du klikker på "tekstfelt". Ved dobbeltklik med venstre mus i det blå tekstfelt åbnes feltet "bearbejd tekst" og du kan foretage følgende indstillinger til din tekst, som du skriver her:

 • Skrifttype- størrelse, - farve
 • Teksttilpasning (højre-/ venstrejusteret, centreret eller lige marginer)
 • Fed, kursiv, understreget

Ved klik på "gem tekst" overtages din tekst og indsættes automatisk i fotobogen. Ændringer foretager du ved et dobbeltklik på tekstfeltet igen - kan du gøre så længe indtil du er tilfreds med resultatet.

Indsæt tekst i Pixum app'en

I Pixum app'en kan du tilføje tekst ved at trykke på knappen "tekst" (øverst i værktøjslinien) og med det samme vælge den ønskede skrifttype. Med et tryk på tekstfeltet er det markeret (blå kant), så du kan bearbejde din tekst. Takket være ikonet til at skubbe tekstfeltet og pilene kan du selv bestemme, hvor din tekst skal være på den enkelte side i fotobogen. Ved at trykke to gange på tekstfeltet kan du ændre indstillingerne til skrift (skrifttype, - farve, -størrelse, fed, kursiv etc.). Bekræft med "OK" og teksten med mulige ændringer er nu overtaget i din fotobog.

Indsæt tekst i Pixum fotounivers softwaren

I Pixum fotounivers softwaren har du langt de fleste designmuligheder til dine tekster.

Sådan gør du for at indsætte et tekstfelt:

Ovenfor produkteditoren i værktøjslinien finder du mange forskellige nyttige værktøjer, som du kan benytte til at designe din fotobog. Under værktøjet "tekst" finder du knappen med "T" og det gule plustegn, hermed kan du indsætte et nyt tekstfelt i fotobogen. Ved at klikke herpå med venstre musetaste får du et kryds og dette kryds placerer du på det sted, hvor tekstfeltet skal være og klikker blot på venstre musetaste igen. Tekstfeltet er nu indsat i fotobogen. Herefter åbnes dette nye tekstfelt og ved klik deri kan du nu skrive din tekst. I værkstøjslinien "tekst" kan du indstille skriftype, -størrelse og - farve ligesom du har mulighed for "fed", "kursiv" eller "understreget" tekst.

Vores kundeservice hjælper dig videre

Ved spørgsmål til vores produkter kan du besøge vores servicesider eller kontakte vores kundeservice pr. telefon eller e-mail.

Kreative tekstidéer til design i Pixum fotounivers softwaren

Anvende andre skrifttyper

Pixum fotounivers softwaren kan kun anvende de skrifttyper som du har installeret på din egen computer/Mac. Du kan dog også anvende andre skrifttyper, som du downloader fra internettet (kræver en ny start af Pixum fotounivers softwaren).

Vigtig henvisning: Download de nye skrifttyper altid som ttf-filer (True Type Font) og skub filen over i mappen "fonts" på din computer.

Tips til Windows-computere: Åbn skrifttyper ved at klikke på knappen "start", herefter klikke på "kontrolpanel", og klikke på "udseende og personlige indstillinger" og derefter på "skrifttyper": den downloadede ttf-fil kopieres ind i mappen med skrifttyper (du kan også blot trække ttf-filen over i den pågældende mappe).

Tekst med skyggeeffekt

Du kan hurtigt og let lave skygger på din tekst, idet du blot markerer tekstfeltet, hvor du vil have skygger. Herefter klikker du på knappen "farvede kanter og skygger" i værktøjslinien "billede". Her aktiverer du "skygge" med et flueben i feltet og vælger de forskellige indstillingsmuligheder for skyggen. Herefter vælger du, om det skal være den aktuelle markering eller noget andet. Herefter ser du effekten med det samme i din tekst!

Farvede kanter på bogstaverne

Du kan gøre din tekst endnu mere individuel, idet du giver bogstaverne en farvet kant. Marker det ønskede tekstfelt og i værktøjslinien under "tekst" vælges ikonet med de tre punkter.

Herunder vælges ikonet med svensknøglen, som derefter åbnes i et nyt vindue. Her kan du foretage forskellige indstillinger - herunder også "farvede bogstavkanter". Sæt blot et flueben her for at aktivere feltet og du kan nu vælge farven og bredden for kanten. Du kan herefter vælge, om dette blot skal gælde for det valgte tekstfelt eller for alle tekster i fotobogen.

Importere tekst fra PowerPoint

Tips til den ambitionerede bruger af Pixum fotounivers softwaren: Design af tekst har ingen grænser! Lav din tekst i et grafisk program eller i Microsoft PowerPoint og indsæt teksten som billedfil i Pixum fotounivers softwaren.

Sådan gør man i PowerPoint:

Udvælg din yndlingsskrifttype og vælg den størst mulige skriftstørrelse. Det er vigtigt for at sikre den størst mulige opløsning. Så kan du senere indsætte det i fotobogen uden at billedfilen med teksten virker forpixlet. I PowerPoint har du flere designmuligheder (fx spejlning, skygger, 3D-drejning).

Du har herefter din tekst som billedfil i dit Pixum fotobogprojekt og du kan bearbejde denne billedfil i softwaren! Fx bearbejde denne billedfil med transparens etc.

Skabeloner & rammer med bogstaver

Med vores skabeloner & rammer til bogstaver kan du lave en individuel skrift til dine fotos!

Sådan gør du:

Lad os antage, at sidste ferie blev tilbragt i Berlin og du vil lave en flot Pixum fotobog med et usædvanligt cover.

Indsæt så mange fotos, som titlen har bogstaver. Berlin har som bekendt seks bogstaver, så der skal lægges seks bogstaver over her.

Nu kan du fra "skabeloner & rammer" lægge det passende bogstav over det enkelte foto. Sådan gør du:

 • Kategorien "skabeloner & rammer" finder du nederst i venstre side ved siden af din fotobog. Ved at klikke på "skabeloner & rammer" åbnes denne kategori i venstre side og du finder de mange muligheder, som vi tilbyder dig. Ved at klikke på den blå knap "mere..." kan du hente og installere flere skabeloner og rammer i softwaren.
 • De mange forskellige skabeloner og rammer er for at lette overblikket sorteret efter kategori: forløb, mønster, natur, ferie, blomster, bogstaver og meget mere! Under "vis alt..." (som er forudindstillet) kan du skifte kategori. Til din kreative skrift vælger du kategorien "Bogstaver".
 • Træk herefter de passende bogstaver (B-E-R-L-I-N) over på det enkelte foto og fotoet får allerede det anvendte bogstavs form!
 • Placeringen og størrelsen på det enkelte bogstav-foto kan du selvfølgelig alt efter ønske selv ændre - klik blot på bogstav-fotoet: de gule linier er til at flytte fotoet til et andet sted på siden og de røde punkter er til at forstørre/forminske dit foto med.
 • Så er skriften i bogstaver færdig!

Lav din Pixum fotobog som det passer dig! Om undervejs eller derhjemme, du bestemmer

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigneren

  • Hurtigt design::

   Lav direkte online på hjemmesiden.

  • Enkelt valg:

   Fleksible indstillinger.

  • Vores anbefaling:

   hurtigt design uden software.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Fotounivers softwaren

  • Grænseløst design:

   Alle Pixum ftobøgerne.

  • Nyeste funktioner:

   Altid nyeste stand.

  • Vores anbefaling:

   Til kreativt og mangfoldigt design.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum app'en

  • Komfortabelt design:

   Anvend billeder direkte fra smartphonen

  • Udvalget:

   De mest populære fotobogsformater.

  • Vores anbefaling:

   Design udervejs på din mobil eller tablet.

  fåes også til
  Android