Kontaktformular
Har du et spørgsmål?

Vores venlige og kompetente kundeservice hjælper dig gerne

Telefonåbningstider kundeservice
Mandag - fredag: kl. 09:00 - 20:00
Søndag:                kl. 14:00 - 20:00

Menu
Landkort i Pixum fotobogen

Gør din Pixum fotobog fra sidste rejse til noget helt særligt med dine GPS-data!

Indsæt et landkort i din Pixum fotobog

Har du besøgt nogle særlige steder i din ferie, som du aldrig vil glemme? I Pixum fotounivers softwaren har du mulighed for at indsætte landkort fra din feriedestination fra kun 12 kr.
Start med at vælge dit fotobogsformat, fx Pixum fotobog stor højformat. I editoren finder du knappen til at indsætte landkort i værktøjslinjen øverst med symbolet "Nyt landkort": herefter åbner der sig et vindue , hvori du kan vælge og konfigurere kortudsnittet.

Sådan konfigurerer du dit landkort

  • Indtast først den by eller det område og start søgningen ved klik på "Kortsøgning". Vælg så det passende kortudsnit. Med +/- knapperne kan du zoome ind og ud - scrollhjulet på din mus har samme effekt. Klik med den venstre musetast på et sted i kortet og skub kortudsnitteten mens musetasten holdes nede.
  • Beslut dig nu for det rigtige layout af kortet. Stil 1 svarer til et vejkort og er særligt godt egnet til bykort, og rutetegning. Stil 2 minder om et almindeligt geografisk kort med hovedveje, floder grænser osv. Stil 3 svarer til et topografisk kort og kan med fordel bruges til enkelte lande, store landskaber såvel som bjerge, søer, og have. Klik på "Anvend" til højre for layoutet for at vælge kortstilen. Til højre ses nu en forhåndsvisning af hvordan det valgte kortudsnit vil komme til at se ud. Når du er tilfreds klikker du på "Anvend" nederst til højre i vinduet og kortet vil nu blive placeret i din Pixum fotobog.

Pixum tip

Sådan gøres dit landkort transparent i fotobogen
Pixum fotounivers softwaren giver dig muliged for udover at indsætte landkortene i fotobogen, også at gøre visningen af landkortene transparent .

Placering af landkortet i din Pixum fotobog

Dit landkort vil standardmæssigt blive placeret på den venstre side af den aktuelle dobbeltside. Denne placerig kan du dog let ændre:

  • Bevæg musepilen hen til landkortets kant. Pilen ændres til en Pil i alle fire retninger. Tryk og hold den venstre musetaste og du kan flytte kortudsnittet som du har lyst til.
  • Ligeledes kan du flytte landkortet til en anden dobbeltside. Træk kortet ganske enkelt over på den ønskede dobbeltside i miniatur sidevisningen.
  • Langs kortets kant befinder der sig røde punkter i hjørnerne og i midten, klik herpå, og træk kortudsnittet større eller mindre.
  • Et ekstra rødt punkt foroven midtfor er et rotationspunkt, hermed kan du dreje kortet.

Pixum tip

Har du gemt din rejserute på din GPS eller kan du genskabe den ud fra geotagsene i dine billeder? Så har du mulighed for sat få indtegnet ruten på landkortet. Hvordan du gør det, kan du se i vores artikel om visning af rejseruter i Pixum fotobogen!

Design din Pixum fotobog nemt & bekvemt i Pixum App

Aldrig før har det været så nemt at designe en fotobog undervejs - prøv selv!

Temaverden: Ferie & rejser

Få inspiration til, hvordan du kan fastholde dine rejseminder og ferieoplevelser for altid. Her finder du kreative idéer samt diverse tips og tricks til de forkellige fotoprodukter fra Pixum.

Det synes vores kunder om Pixum fotobøgerne
Vejen til din Pixum fotobog