Checkliste til fotobogen - praktiske tips

En Pixum fotobog er en speciel gave (enten til andre eller også til sig selv), hvor der er sat meget arbejde og kærlighed i. Det skal selvfølgelig alt sammen være perfekt. Vi har derfor lavet en checkliste, som du kan orientere dig efter.

Er opløsningen til det enkelte foto god nok?

Det vigtigste i din Pixum fotobog er selvfølgelig billederne! Desto vigtigere er det at billederne har en tilsvarende kvalitet. For at kontrollere dette har vi den automatiske kvalitetsvisning: en rød advarlsestrekant, ligesom smileys i grøn, gul eller rød. Advarselstrekanten og den røde smiley fortæller, at opløsningen ikke er god nok til at give et flot billed. Kvalitetsvisningen henviser kun til billedets opløsning/pixeltal. Kvalitetsvisningen tjekker udelukkende om den enkelte billedfil har nok billedpunkter (god opløsning) til at kunne producere et billed i en god kvalitet, men kan dog ikke se, hvorvidt skarpheden i motivet er tilstrækkeligt, om billedet er overbelyst, har farvestik eller er for mørkt. Er du i tvivl er det altid en fordel at forstørre billedet op, så ser man meget bedre, om billedet er uskarpt etc. eller ej.

Advarselstrekant - hvad kan jeg gøre?

Gør billedet i din fotobog mindre indtil advarselstrekanten forsvinder henholdsvis en grøn smiley eller i det mindste en gul smiley fremkommer. Ved en gul smiley er kvaliteten ikke den bedste, men befinder sig i det acceptable område. Betyder billedet i størrelsen med advarselstrekanten meget for dig og kvaliteten af billedet ikke er det vigtigste, kan du selvfølgelig anvende billedet alligevel.

Er placeringen af fotoet i pladsholderen vellykket?

Indeholde billederne alle vigtige billedelementer eller er motivdele, fx personer, blevet beskåret? Med venstre mus holdt nede kan du flytte billedudsnittet frem/tilbage eller opad/nedad.

Er kanterne sat korrekt?

Er fotos, tekstfelter og andre designelementer placeret harmonisk i forhold til hinanden? Er der overensstemmelse mellem kanterne eller er noget blevet forrykket? Ved hjælp af magneten (symbolet med hesteskoen i værktøjslinien) kan du i tvivlstilfælde hurtigt kontrollere, om dine elementer ligger på samme højde.

Vælg mellem følgende formater til din fotobog

Tværformat
Har du mange panoramabilleder, så er en Pixum fotobog i tværformat det perfekte valg.
Højformat
Pixums fotobog i højformat er klassikeren blandt vores formater - vores kunders favorit.
Kvadratisk
Lad dig begejstre af den kvadratiske Pixum fotobogs moderne format.

Er alle tekstformater ens?

Du har en del tekstfelter i fotobogen? Så er det meget ærgerligt, hvis der ubevist er anvendt forskellige skrifttyper og -størrelser. Med et par klik kan du ændre/tilpasse dette for alle tekster i fotobogen. Klik i værktøjslinien under "tekst" på ikonet med de tre punkter og vælg her svensknøglen. Nu kan du tilpasse de ønskede egenskaber (skrifttype, -størrelse, farve, tilpasning etc.) ligesom muligheden "tilpas alle tekster i produktet". Kontroller for en sikkerheds skyld side for side, om placeringen af tekstfelterne efter tilpasningen stadig er som ønsket.

Er alle pladsholdere fyldt?

Pixum fotounivers softwaren tjekker automatisk, om alle foto-pladsholdere (de grafiske elementer med de blå bjerge) er fyldt med fotos. Så snart du klikker på "læg i indkøbsvognen", gives der en melding, hvis et eller flere pladsholdere er tomme. I denne melding kan du også se på hvilke/n side/r pladsholderne ikke er udfyldt. Ligeledes får du også denne melding, hvis der bag dine fyldte pladsholdere ligger ikke udfyldte pladsholdere. I så fald tjekker du de omtalte sider og hvis hver side er som ønsket, kan du i disse tilfælde ignorere denne melding.

Er indbindingen som ønsket?

Indbindingen på din Pixum fotobog er selvfølgelig meget vigtig, da indbindingen betragtes som det første ved Pixum fotobogen. Og fejl på indbindingen ses med det samme. Brug derfor god tid på at vælge og designe indbindingen på din Pixum fotobog.

Forhåndsvisningen

For at se fotobogen i sin helhed egner forhåndsvisningen (også kaldet "preview" i Pixum fotounivers softwaren) sig perfekt. Ved klik på ikonet med de fire pile i produktværktøjslinien ser du fotobogen i sin helhed og kan bladre side for side i fotobogen. Tilbage til produkteditoren kommer du ved igen at klikke på ikonet med de fire pile.

Lav en personlig Pixum fotobog - på farten eller hjemme i sofaen... du bestemmer!

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigneren

  • Hurtigt design:

   Lav direkte online på hjemmesiden.

  • Enkelt valg:

   Fleksible indstillinger.

  • Vores anbefaling:

   Hurtigt design uden software.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.
  Populær blandt vores kunder

  Fotounivers softwaren

  • Grænseløst design:

   Alle Pixum fotobøgerne.

  • Nyeste funktioner:

   Altid nyeste udgave.

  • Vores anbefaling:

   Kreativt design med uendelige muligheder.

  fåes også til
  OS X og Linux

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum fotounivers appen

  • Hurtigt design:

   Upload billeder direkte fra din smartphone.

  • Udvalget:

   De mest populære formater af fotobøger, fotokalendere mm.

  • Vores anbefaling:

   Design på farten fra din mobil eller tablet.

Det synes vores kunder om Pixum fotobog