Tips til designet af din Pixum fotobog
Tips til designet af din Pixum fotobog

På vores inspirationssider finder du tips til din fotobog - f.eks vedr.:

 • Papirtyper, formater m.m.
 • Struktur & layout
 • Videoer i din fotobog
 • Diverse designtips & inspiration
 • Installer flere skrifttyper

  I Pixum fotounivers-softwaren kan du anvende de skrifttyper, som er installeret på din egen computer. Har du fundet en flot skrifttype, som du ikke har installeret på din computer, men gerne vil have, så kan du ganske let installere denne skrifttype i softwaren!

  Kun ganske få kliks

  Sikr dig at skrifttypen, du vil have installeret er en såkaldt Truetype-skrifttype. Dette ser du på fil-endelsen .ttf. Normalt nævnes det dog i beskrivelsen af skrifttypen. Download filen fra nettet og dobbeltklik på den. Der åbnes nu et nyt vindue, hvor du klikker på "installér". Nu er den nye skrifttype allerede installeret på din computer. I mappen "Fonts" (ligger normalt under C:\Windows\Fonts) kan du tjekke om ttf-filen ligger der. Nu behøves du blot at starte Pixum fotounivers softwaren op på ny, så at softwaren kan finde den nye skrifttype og du kan anvende den i softwaren. OBS! Husk at gemme dit fotobogprojekt inden du lukker softwaren ned!

  Pixum fotounivers software

  Brug den gratis Pixum fotounivers software, og drag fordel af de adskillige designmuligheder. Påbegynd designet af et fotoprodukt, hold pause og genoptag designet, når det passer dig.

  Anvend den nye skrifttype effektivt

  Den nye skrifttype er installeret og du har allerede et par idéer til hvordan den skal anvendes? Du skal her være opmærksom på et par ting, som er nødvendige for at anvende skrifttyper. Det drejer sig her om antallet af anvendte skrifttyper, skriftstørrelse, farve og om det skal være serif-skrifttyper eller ej til fotobog. Først og fremmest drejer det sig dog om dine fotos. Anvendelsen af skrifttyper skal derfor anvendes med sund fornuft, så fokus ligger på dine fotos og ikke på teksterne. Flere tips finder du i denne artikel.

  Gratis skrifttyper til enhver lejlighed

  Når du laver din Pixum fotobog, kan du vælge mellem et væld af gratis skrifttyper. Vælg blot den skrifttype, der passer bedst til temaet i din Pixum fotobog.

  Man skelner fremfor alt mellem skrifttyper med seriffer og skrifftyper uden seriffer. Skrifttyper uden seriffer fremstår ofte moderne og retlinede. Af eksempler kan nævnes skrifttyperne Verdana og Helvetica, men også mange andre gratis alternativer. Dertil passer fotografiske temaverdener, f.eks. om arkitektfotos. En skrifttype uden seriffer er med til at understrege din fotobogs moderne karakter.

  Til rejsefotobøger, årstilbageblik eller når du designer en fødselsdagsgave el.l., er skrifttyper med seriffer, som f.eks. Times New Roman eller Sitka, et godt valg. Seriffer er med til at gøre skriften mere letlæselig, særligt ved længere tekster.

  Ønsker du at bevare minderne fra den største dag i dit liv? Lav en Pixum fotobog efter store begivenheder, f.eks. et bryllup. Til en sådan fotobog anbefaler vi overskrifter og forholdsvist korte afsnit.

  Lav en personlig Pixum fotobog - på farten eller hjemme i sofaen... du bestemmer!

  • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

   Onlinedesigneren

   • Hurtigt design:

    Lav direkte online på hjemmesiden.

   • Enkelt valg:

    Fleksible indstillinger.

   • Vores anbefaling:

    Hurtigt design uden software.

  • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.
   Populær blandt vores kunder

   Fotounivers softwaren

   • Grænseløst design:

    Alle Pixum fotobøgerne.

   • Nyeste funktioner:

    Altid nyeste udgave.

   • Vores anbefaling:

    Kreativt design med uendelige muligheder.

  • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

   Pixum fotounivers appen

   • Hurtigt design:

    Upload billeder direkte fra din smartphone.

   • Udvalget:

    De mest populære formater af fotobøger, fotokalendere mm.

   • Vores anbefaling:

    Design på farten fra din mobil eller tablet.

  Det synes vores kunder om Pixum fotobog