Kontaktformular
Har du et spørgsmål?

Vores venlige og kompetente kundeservice hjælper dig gerne

Ma. - Fr. 08:30 - 18:00
Sø. 15:00 - 21:00

Menu

Design af indbindingen

Indbindingen på din fotobog er mere end blot en fassade. Indbindingen giver det første indtryk, tydeliggør din bogs tema og skulle gerne give lyst til at bladre i bogen. Derfor er design og udvalg af titelfotoet yderst vigtigt. Et titelfoto skal være et særligt foto. Det behøves ikke nødvendigvis at være yndlingsfotoet, men et foto, som du også gerne senere vil forbinde med din bogs tema. Valget skal derfor overvejes godt. Harmonisk virker indbindinger, hvor der kun er et foto på hele siden. Anvend en layoutskabelon fra softwaren eller vælg ved fotos funktionen "Billede som baggrund". Så undgår du at baggrunden skinner igennem eller der opstår hvide kanter (de såkaldte lynere). Indbindinger med flere billeder er mere levende, men virker ofte meget urolige.

Oplev Pixum fotobøgerne

Bevar dine bedste minder i en flot fotobog.

Udnyt de utallige layout-, design- og stilmuligheder i Pixum fotounivers softwaren!

Et eksempel på en rejsefotobog

Billedet på forsiden viser rejsens mål og giver plads til en titel. Udover pladsen ved siden af vandet giver himlen ligeledes plads til en titeltekst. På bagsiden vises der kun et lille foto, så at man tydeligt kan se forskellen mellem for- og bagside på bogen.

Pixum tip

De tre vigtigste kriterier til et foto som titelfoto
 • Format: For det første skal billedet passe til titlen. Mens du ved kvadratiske fotobøger kan anvende fotos i såvel høj- som tværformat (hvis fotoet kan beskæres tilpassende), så er du ved fotobøger i høj- og tværformat som regel afhængig af et foto i det passende format. Ved tilpasning med beskæring tager billedkvaliteten meget hurtigt skade.
 • Tema: Det er vigtigt, at fotoet med sit indhold kan repræsentere bogens tema. Ved en bryllupsfotobog kan det være et foto af brudeparret eller et nærbillede af ringene. Til feriebøger passer et oversigtsfoto af rejsemålet på forsiden.
 • Friareal: Som tredje punkt skal fotoet give plads til en kort tekst. Vandflader, himmel eller andre områder, der ikke viser fine strukturer, egner sig specielt godt her.
Skriften på titlen kan roligt være en anden end den skrifttype, der anvendes i fotobogen. Skrifttypen skal dog også passe til temaet. Placeringen af titlen og eventuelt en undertitel, fx med navnet på fotografen, afhænger af det anvendte foto. Her søger du et sted, hvor skriften/teksten ikke forstyrrer. Men gå ikke på kompromis: Hvis titlen skal være centreret på indbindingen, så skal det virkeligt være centreret. Hvis der er tvivl, så er det nødvendigt at flytte titelfotoet lidt. For at sikre en flot optik skal titelteksten ikke befinde sig alt for tæt på kanten.

Lav en personlig Pixum fotobog - undervejs eller hjemme i sofaen... du bestemmer!

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigneren

  • Hurtigt design:

   Lav direkte online på hjemmesiden.

  • Enkelt valg:

   Fleksible indstillinger.

  • Vores anbefaling:

   Hurtigt design uden software.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Fotounivers softwaren

  • Grænseløst design:

   Alle Pixum fotobøgerne.

  • Nyeste funktioner:

   Altid nyeste udgave.

  • Vores anbefaling:

   Kreativt design med uendelige muligheder.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum fotounivers app'en

  • Komfortabelt design:

   Anvend billeder direkte fra din smartphone.

  • Udvalget:

   De mest populære fotobogsformater.

  • Vores anbefaling:

   Design udervejs på din mobil eller tablet.

  fåes også til
  Android