Design af indbindingen

Indbindingen på din fotobog er mere end blot en fassade. Indbindingen giver det første indtryk, tydeliggør din bogs tema og skulle gerne give lyst til at bladre i bogen. Derfor er design og udvalg af titelfotoet yderst vigtigt. Et titelfoto skal være et særligt foto. Det behøves ikke nødvendigvis at være yndlingsfotoet, men et foto, som du også gerne senere vil forbinde med din bogs tema. Valget skal derfor overvejes godt. Harmonisk virker indbindinger, hvor der kun er et foto på hele siden. Anvend en layoutskabelon fra softwaren eller vælg ved fotos funktionen "Billede som baggrund". Så undgår du at baggrunden skinner igennem eller der opstår hvide kanter (de såkaldte lynere). Indbindinger med flere billeder er mere levende, men virker ofte meget urolige.

Det vigtigste er forsiden

Valget af billedet på indbindingen og især bogens forside er vigtigt - der er et par ting at huske på, når du designer din personlige fotobog. Vi har her samlet de bedste tips til dig!

Vigtigt er: Et titelbillede skal være et specielt billede. Ikke nødvendigvis dit yndlingsbillede, men et som du vil gerne forbinde senere med temaet til din bog. Valget bør derfor overvejes nøje, således at indbindingen ser spændende og individuelt ud, men ikke allerede afspejler, det som seeren finder inde i fotobogen. Desuden skal coveret ikke virke kaotisk, men simpelt og iøjnefaldende.

Fotobogscoveret ser særligt roligt ud, når det er helt dækket med kun ét motiv. Brug det medfølgende sidelayout eller vælg funktionen "Som baggrundsbillede" for motivet, når du opretter din fotobog i Pixum Fotounivers-softwaren. På den måde undgår du at vise baggrunden gennem et andet sted. Omslag med flere billeder er livligere, men ofte for urolige.

» 2. Et eksempel på en fotobog »

Kreative idéer til din Pixum fotobog

Her finder du kreative idéer til din Pixum fotobog - sådan bliver din fotobog noget helt særligt og personligt.

Inspiration fra tilfredse kunder

Lad dig inspirere af bøgerne i vores fotobogsbibliotek, hvor vores kunder har delt deres personlige fotobøger med dig.

Det synes vores kunder om Pixum fotobøgerne
Et eksempel på en rejsefotobog

Billedet på forsiden viser rejsens mål og giver plads til en titel. Udover pladsen ved siden af vandet giver himlen ligeledes plads til en titeltekst. På bagsiden vises der kun et lille foto, så at man tydeligt kan se forskellen mellem for- og bagside på bogen.

Pixum tip

De tre vigtigste kriterier til et foto som titelfoto
 • Format: For det første skal billedet passe til titlen. Mens du ved kvadratiske fotobøger kan anvende fotos i såvel høj- som tværformat (hvis fotoet kan beskæres tilpassende), så er du ved fotobøger i høj- og tværformat som regel afhængig af et foto i det passende format. Ved tilpasning med beskæring tager billedkvaliteten meget hurtigt skade.
 • Tema: Det er vigtigt, at fotoet med sit indhold kan repræsentere bogens tema. Ved en bryllupsfotobog kan det være et foto af brudeparret eller et nærbillede af ringene. Til feriebøger passer et oversigtsfoto af rejsemålet på forsiden.
 • Friareal: Som tredje punkt skal fotoet give plads til en kort tekst. Vandflader, himmel eller andre områder, der ikke viser fine strukturer, egner sig specielt godt her.

Ferier & rejser

Har du en masse skønne billeder fra din sidste rejse eller en dag med familien? Her finder du tips og idéer til, hvordan du bedst muligt kan præsentere dem.

Fotografering

I denne temaverden kan du lære mere om fotografering, de enkelte områder inden for fotografiens kunst, og om, hvordan du designer Pixums forskellige fotoprodukter.

Afspil videosekvens med smartphone eller tablet

Skriften på titlen kan roligt være en anden end den skrifttype, der anvendes i fotobogen. Skrifttypen skal dog også passe til temaet. Placeringen af titlen og eventuelt en undertitel, fx med navnet på fotografen, afhænger af det anvendte foto. Her søger du et sted, hvor skriften/teksten ikke forstyrrer. Men gå ikke på kompromis: Hvis titlen skal være centreret på indbindingen, så skal det virkeligt være centreret. Hvis der er tvivl, så er det nødvendigt at flytte titelfotoet lidt. For at sikre en flot optik skal titelteksten ikke befinde sig alt for tæt på kanten.

Du kan også pifte bogtitlen op med spændende og følbare fremhævelser. Prøv vores guld- og sølvtryksforædlinger, eller fremhævelser med særlige effektlakker.

Pixum tip

Find mere inspiration til at lave din helt egen Pixum fotobog

Find også flere idé-tips og praktiske forslag til din egen Pixum fotobog, som vil hjælpe dig med at lave en helt personlig fotobog med dine egne billeder, i vores store Designtips oversigt og i vores fotobogsbibliotek.!

Lav en personlig Pixum fotobog - på farten eller hjemme i sofaen... du bestemmer!

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigneren

  • Hurtigt design:

   Lav direkte online på hjemmesiden.

  • Enkelt valg:

   Fleksible indstillinger.

  • Vores anbefaling:

   Hurtigt design uden software.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.
  POPULÆR BLANDT VORES KUNDER

  Fotounivers softwaren

  • Grænseløst design:

   Alle Pixum fotobøgerne.

  • Nyeste funktioner:

   Altid nyeste udgave.

  • Vores anbefaling:

   Kreativt design med uendelige muligheder.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum fotounivers appen

  • Hurtigt design:

   Upload billeder direkte fra din smartphone.

  • Udvalget:

   De mest populære formater af fotobøger, fotokalendere mm.

  • Vores anbefaling:

   Design på farten fra din mobil eller tablet.

  fåes også til
  Android