Tips til designet af din Pixum fotobog
Tips til designet af din Pixum fotobog

På vores inspirationssider finder du tips til din fotobog - f.eks vedr.:

 • Papirtyper, formater m.m.
 • Struktur & layout
 • Videoer i din fotobog
 • Diverse designtips & inspiration
 • 5 tips til den perfekte baggrund

  Til design af baggrunde i Pixum fotounivers softwaren findes der mange muligheder: Udover de klassiske såkaldte staffagefarver kan der også anvendes egne billeder, mønstre, forindstillede baggrunde og meget andet. Hvad du skal være opmærksom på ved valget af den perfekte baggrund og hvordan du anvender dine bedste fotos som baggrund, kan du læse mere om i denne her artikel.
  1. Jo mere formelt, desto enklere bør det være

   Til fotobøger der er lavet på kunstnerisk vis og fx viser abstrakte malerier eller fotografier er mere tilbageholdende baggrunde ofte bedre egnet: På den måde afledes så lidt opmærksomhed som muligt fra selve billederne.

   Jo enklere designet skal være, desto mere iøjnefaldende kan de anvendte baggrunde være: Fx til feriefotobøger eller til mere personlige anledninger. Det skader ikke at lege med ukonventionnelle designs - nogle gange er det netop kontrasten mellem bag- og forgrund, der gør en fotobog interessant.

  2. Understøtte forgrunden

   Du kan på nogle sider opdele dine fotos efter farvestemning og tydeliggøre dette med passende baggrunde for at skabe en interessant forbindelse mellem bag- og forgrund: Fx baggrunde med grønne farver til landskabsfotos, blå til billeder af havet eller flotte skyformationer og en grålig tone til sort-hvid fotos. Er der placeret mange fotos på en side, egner diskrete baggrunde sig: Herved kommer billederne bedst i fokus. Til gengæld: Jo mere der kan ses af baggrunden, desto mere iøjnefaldende og farverig kan baggrunden designes.

  3. Stort udvalg af forskellige baggrunde

   I Pixum fotounivers softwaren finder du i kategorien "Baggrunde" et bredt spektrum af forskellige - enkle og iøjnefaldende - baggrunde. I dropdown-menuen kan du afgrænse udvalget i bestemte kategorier og fx kun få vist mønstre eller motiver med temaerne bryllup, ferie eller jul. For at afprøve en bestemt baggrund, trækker du blot baggrunden over på den ønskede side i fotobogen med træk & slip.

  4. Anvend egne billeder som baggrund

   Du kan naturligvis også anvende dine egne fotos som baggrunde. Anvend baggrunde med landskabsfotos til dine feriefotos eller anvend egne fotograferede naturmønstre. Du har forskellige muligheder for at forberede dine fotos til anvendelse som baggrund. I fotovisning (dobbeltklik på baggrundsbilledet eller højre museklik > "Bearbejd..." findes i kategorien "Tilpasninger" filteret "Baggrundsbillede". Anvendes det på billedet, bliver billedet lysere og sløret, så at der opstår et diskret og afvekslingsrigt grundlag for billederne i forgrunden.

   Med andre stiliserings- og forvrængningseffekter kan du også lave interessante baggrunde: Leg fx med filteret "Sprøjteeffekt" eller "oliemaleri".

  5. Anvend vores kundeeksempler som inspiration

   I kategorien "fotobogbibliotek" kan du finde mange eksempler på forskellige fotobogprojekter og naturligvis her også se, hvilke baggrunde der er anvendt. Her finder du sikkert idéer til din egen fotobog. Slip din egen kreativitet løs - mange designs er først interessante og afvekslingsrige ved ukonventionnelle og tilsyneladende upassende idéer.

  Det synes vores kunder om Pixum fotobog
  Lav en personlig Pixum fotobog - på farten eller hjemme i sofaen... du bestemmer!

  • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

   Onlinedesigneren

   • Hurtigt design:

    Lav direkte online på hjemmesiden.

   • Enkelt valg:

    Fleksible indstillinger.

   • Vores anbefaling:

    Hurtigt design uden software.

  • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.
   Populær blandt vores kunder

   Fotounivers softwaren

   • Grænseløst design:

    Alle Pixum fotobøgerne.

   • Nyeste funktioner:

    Altid nyeste udgave.

   • Vores anbefaling:

    Kreativt design med uendelige muligheder.

   fåes også til
   OS X og Linux

  • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

   Pixum fotounivers appen

   • Hurtigt design:

    Upload billeder direkte fra din smartphone.

   • Udvalget:

    De mest populære formater af fotobøger, fotokalendere mm.

   • Vores anbefaling:

    Design på farten fra din mobil eller tablet.