Fasthold rejseruten i din Pixum Fotobog

Tilføj dine Geotags fra dine billeder i landkortet i din Pixum fotobog og sikre dig, at du aldrig glemmer turen.

Gør rejsen klar og tydelig: Detaljerede GPS-landkort i din Pixum fotobog

Det er sjældent at man rejser til et fremmed land for blot at opholde sig på et sted. Tværtimod: For mange mennesker ligger fasinationen i at rejse netop i at opdage mange forskellige steder og samle så mange indtryk om muligt - ikke kun hvad angår fotos. I Pixum fotounivers softwaren kan du vise din rejserute vha. GPS-data i landkortet. Rejsedata hentes her enten direkte fra dit kamera eller kan tilføjes manuelt. På denne måde er det muligt, at bringe det enkelte billede i forbindelse med optagelsesstedet på rejsen.

Det passende kortvalg til små og store rejser

Efter aktivering af landkort i værktøjsmenuen (punket "Web") åbnes et nyt vindue, hvor du har flere valgmuligheder. Først du have fastlagt et kort-udsnit. Du kan fx skrive bynavnet, regionen eller landet.
Efter at kortudsnittet i grove træk er fastlagt, kan du ved at trække og zoome foretage en nærmere placering. Her rækker skalaen fra 250 m og op til 2.500 km, altså lige fra gåturen i nabolaget og næsten helt op til den store jordomrejse. Alt efter rejsens omfang og omgivelser kan der vælges mellem et politisk eller topografisk kort: Politiske kort egner sig bedst til byrejser, mens topografiske kort bedre viser store målestok og terræn og er derfor ved store afstande det rigtige valg.

Indsætte GPS-rejseruter på landkort

Istedet for blot kun at lave et "tomt" landkort, kan en rejserute integreres i kortet. Dertil kræves de såkaldte GPX-data, som enten laves manuelt eller tages fra GPS-data i kameraet. Nu til dags støtter mange digitalkameraer selv i den billigere prisklasse allerede GPS-tracking.

Pixum tip

Sådan gøres dit landkort transparent i fotobogen
Pixum fotounivers softwaren giver dig muliged for udover at indsætte landkortene i fotobogen, også at gøre visningen af landkortene transparent .

En fornuftig investering til næste ferie?

Kameraer med GPS-funktioner er for tiden en teknologi med fremtid - tilbyder ikke kun muligheden for at vise rejseruter og lignende, men fx også til nøjagtigt at finde steder, hvor fotos blev taget: Den fjerntliggende hytte i skoven, den maleriske, mennesketomme sandstrand - altså steder, hvis position man ikke på normal vis kan finde igen. Det kan altså betale sig at overveje køb af et kamera med GPS-modul eller overveje at købe en GPS-enhed til den næste ferie.

Selv hvis man allerede har et kamera med GPS-funktion, kan det anbefales at bruge noget tid på at lære og teste funktionerne - det er ikke noget mere ærgerligt end efter hjemkomst fra rejsen at konstatere alle GPS-informationer pga. betjeningsfejl er væk. OBS! Et landkort i en Pixum fotobog koster 12,00 kr., som pålægges prisen for fotobogen.

Det synes vores kunder om Pixum fotobøgerne
Lav en personlig Pixum fotobog - på farten eller hjemme i sofaen... du bestemmer!

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigneren

  • Hurtigt design:

   Lav direkte online på hjemmesiden.

  • Enkelt valg:

   Fleksible indstillinger.

  • Vores anbefaling:

   Hurtigt design uden software.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Fotounivers softwaren

  • Grænseløst design:

   Alle Pixum fotobøgerne.

  • Nyeste funktioner:

   Altid nyeste udgave.

  • Vores anbefaling:

   Kreativt design med uendelige muligheder.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum fotounivers appen

  • Hurtigt design:

   Upload billeder direkte fra din smartphone.

  • Udvalget:

   De mest populære formater af fotobøger, fotokalendere mm.

  • Vores anbefaling:

   Design på farten fra din mobil eller tablet.

  fåes også til
  Android