Kontaktformular
Har du et spørgsmål?

Vores venlige og kompetente kundeservice hjælper dig gerne

Ma. - Fr. 08:30 - 18:00
Sø. 15:00 - 21:00

Menu
Fasthold rejseruten i din Pixum Fotobog

Tilføj dine Geotags fra dine billeder i landkortet i din Pixum fotobog og sikre dig, at du aldrig glemmer turen.

Gør rejsen klar og tydelig: Detaljerede GPS-landkort i din Pixum fotobog

Det er sjældent at man rejser til et fremmed land for blot at opholde sig på et sted. Tværtimod: For mange mennesker ligger fasinationen i at rejse netop i at opdage mange forskellige steder og samle så mange indtryk om muligt - ikke kun hvad angår fotos. I Pixum fotounivers softwaren kan du vise din rejserute vha. GPS-data i landkortet. Rejsedata hentes her enten direkte fra dit kamera eller kan tilføjes manuelt. På denne måde er det muligt, at bringe det enkelte billede i forbindelse med optagelsesstedet på rejsen.

Det passende kortvalg til små og store rejser

Efter aktivering af landkort i værktøjsmenuen (punket "Web") åbnes et nyt vindue, hvor du har flere valgmuligheder. Først du have fastlagt et kort-udsnit. Du kan fx skrive bynavnet, regionen eller landet.
Efter at kortudsnittet i grove træk er fastlagt, kan du ved at trække og zoome foretage en nærmere placering. Her rækker skalaen fra 250 m og op til 2.500 km, altså lige fra gåturen i nabolaget og næsten helt op til den store jordomrejse. Alt efter rejsens omfang og omgivelser kan der vælges mellem et politisk eller topografisk kort: Politiske kort egner sig bedst til byrejser, mens topografiske kort bedre viser store målestok og terræn og er derfor ved store afstande det rigtige valg.

Pixum fotobogen

Fasthold dine fotos for tid og evighed. Benyt dig af de mange layoutskabeloner, designs og andre designmuligheder!

Ferier & rejser

Har du en masse skønne billeder fra din sidste rejse eller en dag med familien? Her finder du tips og idéer til, hvordan du bedst muligt kan præsentere dem.

Indsætte GPS-rejseruter på landkort

Istedet for blot kun at lave et "tomt" landkort, kan en rejserute integreres i kortet. Dertil kræves de såkaldte GPX-data, som enten laves manuelt eller tages fra GPS-data i kameraet. Nu til dags støtter mange digitalkameraer selv i den billigere prisklasse allerede GPS-tracking.

Er du i tvivl kan du altid kigge i dit kameras brugsanvisning - og hvis kameraet ikke er i stand til at lave GPS-data, kan en såkaldt "GPS-Datalogger" hjælpe (på dansk kan det bedst beskrives som en GPS enhed der "gemmer" din position, og efterfølgende kan sammenkæde positionsangivelserne med EXIF-dataen i billederne du har taget). Hvem der helst selv vil sammensætte sine ruter, kan gøre det på (til dels gratis) GPSies.com. Her kan der vha. de manuelt indgivne data oprettes GPW-data. Med funktionen "Vælg GPX-track" (anvend højre mus på landkortet i fotobogen) kan GPX-dataen nu indsættes som rute i en valgfri farve.

Pixum tip

Sådan gøres dit landkort transparent i fotobogen
Pixum fotounivers softwaren giver dig muliged for udover at indsætte landkortene i fotobogen, også at gøre visningen af landkortene transparent .

En fornuftig investering til næste ferie?

Kameraer med GPS-funktioner er for tiden en teknologi med fremtid - tilbyder ikke kun muligheden for at vise rejseruter og lignende, men fx også til nøjagtigt at finde steder, hvor fotos blev taget: Den fjerntliggende hytte i skoven, den maleriske, mennesketomme sandstrand - altså steder, hvis position man ikke på normal vis kan finde igen. Det kan altså betale sig at overveje køb af et kamera med GPS-modul eller overveje at købe en GPS-enhed til den næste ferie.

Selv hvis man allerede har et kamera med GPS-funktion, kan det anbefales at bruge noget tid på at lære og teste funktionerne - det er ikke noget mere ærgerligt end efter hjemkomst fra rejsen at konstatere alle GPS-informationer pga. betjeningsfejl er væk. OBS! Et landkort i en Pixum fotobog koster 12,00 kr., som pålægges prisen for fotobogen.

Vejen til din Pixum fotobog

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigneren

  • Hurtigt design:

   Lav din personlige Pixum fotobog direkte online på vores hjemmeside.

  • Enkelt valg:

   Fast sidetal (minimum 26 sider), mulighed for tilvalg af ekstra sider i form af sidepakke (en sidepakke består altid af 8 sider ekstra). Layouts med op til 4 fotos pr. side ligesom mange baggrundsfarver.

  • Vores anbefaling:

   Når du hurtigt vil lave en fotobog uden download og installation af Pixum fotounivers softwaren.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum fotounivers-softwaren

  • Grænseløst design:

   Et stort udvalg af formater, papirtyper, baggrunde og cliparts. Design også dine egne fotokort, kalendere, fotogaver eller vægbilleder.

  • Nye funktioner:

   Indsæt en videosekvens med QR-kode. Med en QR-kodescanner kan videoen i den færdige fotobog afspilles på en mobil enhed.

  • Vores anbefaling:

   Til kreativt og mangfoldigt design af dine Pixum fotobøger.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum appen

  • Komfortabelt design:

   Anvend dine fotos direkte fra den mobile enhed og bearbejd dem i app'en.

  • Udvalget:

   Design ganske let og komfortabelt fotobogen i formaterne kvadratisk, tværformat eller højformat.

  • Vores anbefaling:

   Velegnet til design af fotobøger med dine fotos direkte fra din smartphone eller tablet.

  fåes også til
  Android

Vores kundeservice hjælper dig videre

Ved spørgsmål til vores produkter kan du besøge vores servicesider eller kontakte vores kundeservice pr. telefon eller e-mail.

Det synes vores kunder om Pixum fotobøgerne