Kontaktformular
Har du et spørgsmål?

Vores venlige og kompetente kundeservice hjælper dig gerne

Telefonåbningstider kundeservice
Mandag - fredag: kl. 09:00 - 20:00
Søndag:                kl. 14:00 - 20:00

Menu
Landkort i Pixum fotobogen

Gør din Pixum fotobog fra sidste rejse til noget helt særligt med dine GPS-data!

Indsæt transparente landkort i Pixum fotobogen

Med landkort er det muligt, at skaffe et godt overblik over rejselandet eller de besøgte byer i din rejsefotobog. Du kan også skabe en god vekselvirkning med forskellige udsnit og kortlayout og fx veksle mellem topografiske oversigtskort over ferieregionen, og klassiske bykort med details for bedre at dokumentere shoppingturen.

For bedre at kunne læse teksten på kortet, kan du efter behov gøre kortet mere eller mindre transparent. og derved lade kortet smelte sammen med baggrunden.

Pixum tip

Indsæt først landkortet i din Pixum fotobog
I vores artikel Indsæt landkort i en fotobog erfarer du hvordan du først indsætter landkortet i Pixum fotobogen. Skulle du også have aktiveret geotagging i dit kamera eller i billederne du har taget med din smartphone, kan du også lade rejseruten indtegne i kortet. Læs mere herom i artiklen Anvendelse af GPS-data.

Med transparens sikres et diskret, elegant udseende

For at indsætte et landkort i fotobogen, klikker du ganske enket på "Nyt landkort"-knappen i værktøjslinjen og vælger det passende kortudsnit. I søgefeltet kan du søge på en by, et hotel eller også et helt land og det passende kortudsnit vil hurtigt være parat. Du kan flytte rundt med kortet og zoome ind og ud, så kortet viser det ønskede område.

med et klik med den højre musetaste på kortet åbnes en kontekstmenu > Transparens... hermed kan du tilføje en vis grad af gennemsigtighed ved alle billeder eller kort i Pixum fotounivers softwaren. Du vælger ved hjælp af en skyder på en skala mellem 0% (ingen transparens) og 100% (fuld transparens). Med 100% transparens vil landkortet ikke længere kunne ses. En optimal indstilling være mellem 30 og 60%.

Pixum tip

Hvordan du automatisk indtegner en rejserute ud fra geodata, kan du læse i dette bidrag.

Det synes vores kunder om Pixum fotobøgerne