Kontaktformular
Har du et spørgsmål?

Vores venlige og kompetente kundeservice hjælper dig gerne

Telefonåbningstider kundeservice
Mandag - fredag: kl. 09:00 - 20:00
Søndag:                kl. 14:00 - 20:00

Menu
Spar 75 kr. på din personlige Pixum fotobog

Lav din egen Pixum fotobog - helt personlig med dine fotos, passende tekster, baggrunde mm.

Gør udpakningen af din Pixum fotobog lidt mere speciel - bestil en flot gaveæske med magnetlukning!

Din rabatkode*:
FOTOBOG-DK-75

Linjer - sådan styrer du betragterens blik

Linjer er grundlæggende designværktøjer for fotografer og designere af bøger. Betragterens blik styres med linjer og matchende linjer giver et harmonisk billede.

Tips & tricks til designet af dine fotoprodukter

Tips og tricks til Pixum fotobog

Du har et væld af muligheder, når du designer din Pixum fotobog: Læs mere om dem, og få en masse kreative idéer og inspiration til design af din personlige fotobog med på vejen!

Vi hjælper dig gerne

Har du spørgsmål eller kommentarer til vores produkter, så kig forbi vores serviceside eller tag direkte kontakt til vores kundeservice.

Pixum - altid flotte billeder

Linjeføring

Ligesom ved design af et foto spiller linjer ved design af en side en stor rolle. Linjerne kan være reelle - kanterne fra en tekst- eller billedramme, et landskabsfotos horisont - linjerne kan dog også være fiktive. Fiktive linjer er fx forlængelsen af rammens kant eller en forlængelse af linjer i et foto.

Hvor mange linjer du vil trække over en dobbeltside, er helt op til dig selv. Generelt kan du gå ud fra følgende: Jo flere elementer - altså jo flere fotos og tekstfelter - du har på en dobbeltside, desto flere linjer skal forbinde elementerne. Har du blot to fotos på en dobbeltside kan du undlade linjer, ved tre elementer bør mindst to elementer være forbundet over en linje.

Kreative idéer til din Pixum fotobog

Her finder du kreative idéer til din Pixum fotobog - sådan bliver din fotobog noget helt særligt og personligt.

Inspiration fra tilfredse kunder

Lad dig inspirere af bøgerne i vores fotobogsbibliotek, hvor vores kunder har delt deres personlige fotobøger med dig.

Det synes vores kunder om Pixum fotobøgerne
Forevig dine minder på kreativ vis

Blikke er linjer

Blikretningen ved portrætter skal du forestille dig som en linje (undtagen, hvis personen kigger direkte ind i kameraet). Ser en person (eller et dyr) på et foto til højre, så forlænger du i tankerne blikretningen og forestiller dig en fiktiv linje ud over siden. Du vil hurtigt konstatere, at fotoet i stedet for passer bedre på venstre side af bogen, da blikretningen ellers vil forsvinde ud af bogen. Det er i langt de fleste tilfælde bedre at lade blikket løbe inde i selve bogen. Af og til giver fotoet i sig selv nok plads til blikket og du kan se bort fra denne regel.

Andre elementer i et foto kan også bygge linjer. Hertil hører en vejs linjer ligesom bygninger eller broer. Ligesom dyr og mennesker har køretøjer som regel også en bestemt "blikretning". Man bør derfor også ved biler, skibe eller flyvemaskiner tage hensyn til at en fiktiv linje trækkes fremad. Denne linje har ligeledes brug for plads i bogen.

Tilpasse horisonter

Placerer du to landskabsfotos med en tydelig horisont ved siden af hinanden, bør du sikre dig, at de har den samme højde - ellers ser det ud som om havet eller landskabet lige pludseligt hæver sig. Klik på et af billederne. Vælg det billede, som kan beskæres en smule. Zoom så meget ind, som billedet kan tåle. Herefter forskubber du billedet (klik og fasthold med musen) enten opad eller nedad, indtil horisont- eller vandlinjerne passer til hinanden.