Kontaktformular
Har du et spørgsmål?

Vores venlige og kompetente kundeservice hjælper dig gerne

Ma. - Fr. 08:30 - 18:00
Sø. 15:00 - 21:00

Menu
Opdag Pixum fotobøgerne

Lær de forskellige designmuligheder, som du har, når du laver din helt personlige Pixum fotobog, at kende. Fasthold dine helt specielle øjeblikke!

Linjer - sådan styrer du betragterens blik

Linjer er grundlæggende designværktøjer for fotografer og designere af bøger. Betragterens blik styres med linjer og matchende linjer giver et harmonisk billede.

Her finder du tips & tricks til design af dine fotoprodukter

Tips og tricks til Pixum fotobogen

Lær her de mange muligheder til din Pixum fotobog at kende og få en masse kreative idéer og inspiration til design af din personlige Pixum fotobog med på vejen!

Vores kundeservice hjælper dig gerne

Har du spørgsmå til vores produkter, så kig forbi vores serviceområde, eller tag direkte kontakt til vores kundeservice.

Pixum - altid flotte billeder

Linjeføring

Ligesom ved design af et foto spiller linjer ved design af en side en stor rolle. Linjerne kan være reelle - kanterne fra en tekst- eller billedramme, et landskabsfotos horisont - linjerne kan dog også være fiktive. Fiktive linjer er fx forlængelsen af rammens kant eller en forlængelse af linjer i et foto.

Hvor mange linjer du vil trække over en dobbeltside, er helt op til dig selv. Generelt kan du gå ud fra følgende: Jo flere elementer - altså jo flere fotos og tekstfelter - du har på en dobbeltside, desto flere linjer skal forbinde elementerne. Har du blot to fotos på en dobbeltside kan du undlade linjer, ved tre elementer bør mindst to elementer være forbundet over en linje.

Kreative idéer til din Pixum fotobog

Her finder du kreative idéer til din Pixum fotobog - sådan bliver din fotobog noget helt særligt og personligt.

Inspiration fra tilfredse kunder

Opdag flotte fotobøger og lad dig inspirere af bøgerne i vores fotobogsbibliotek med eksempler som andre kunder har lavet og delt med dig!

Det synes vores kunder om Pixum fotobøgerne
Vær kreativ og bevar dine minder

Blikke er linjer

Blikretningen ved portrætter skal du forestille dig som en linje (undtagen, hvis personen kigger direkte ind i kameraet). Ser en person (eller et dyr) på et foto til højre, så forlænger du i tankerne blikretningen og forestiller dig en fiktiv linje ud over siden. Du vil hurtigt konstatere, at fotoet i stedet for passer bedre på venstre side af bogen, da blikretningen ellers vil forsvinde ud af bogen. Det er i langt de fleste tilfælde bedre at lade blikket løbe inde i selve bogen. Af og til giver fotoet i sig selv nok plads til blikket og du kan se bort fra denne regel.

Andre elementer i et foto kan også bygge linjer. Hertil hører en vejs linjer ligesom bygninger eller broer. Ligesom dyr og mennesker har køretøjer som regel også en bestemt "blikretning". Man bør derfor også ved biler, skibe eller flyvemaskiner tage hensyn til at en fiktiv linje trækkes fremad. Denne linje har ligeledes brug for plads i bogen.

Tilpasse horisonter

Placerer du to landskabsfotos med en tydelig horisont ved siden af hinanden, bør du sikre dig, at de har den samme højde - ellers ser det ud som om havet eller landskabet lige pludseligt hæver sig. Klik på et af billederne. Vælg det billede, som kan beskæres en smule. Zoom så meget ind, som billedet kan tåle. Herefter forskubber du billedet (klik og fasthold med musen) enten opad eller nedad, indtil horisont- eller vandlinjerne passer til hinanden.

Lav en personlig Pixum fotobog - undervejs eller hjemme i sofaen... du bestemmer!

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigneren

  • Hurtigt design:

   Lav direkte online på hjemmesiden.

  • Enkelt valg:

   Fleksible indstillinger.

  • Vores anbefaling:

   Hurtigt design uden software.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Fotounivers softwaren

  • Grænseløst design:

   Alle Pixum fotobøgerne.

  • Nyeste funktioner:

   Altid nyeste udgave.

  • Vores anbefaling:

   Kreativt design med uendelige muligheder.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum fotounivers app'en

  • Komfortabelt design:

   Anvend billeder direkte fra din smartphone.

  • Udvalget:

   De mest populære fotobogsformater.

  • Vores anbefaling:

   Design udervejs på din mobil eller tablet.

  fåes også til
  Android