Designtip til Pixum fotobøgerne

Lær de mange designmuligheder til din helt personlige Pixum fotobog at kende.

Fortæl dine egne historier med fotobogen

Begivenheder som bryllupper, fødselsdage, rejser er begivenheder, der ofte fastholdes i fotobøger. Med et par enkle tricks kan betragteren selv genopleve højdepunkterne og sjove, gribende samt dejlige øjeblikke.

Se de forskellige Pixum fotobogsformater

Fra først til sidst

En fotobog - som enhver anden bog - ses for det meste igennem fra første til sidste side. Det er dermed perfekt til at fortælle en historie. Fortalt som historie opleves rejser, bryllupper og andre skønne begivenheder endnu mere intenst. Begynd derfor helst med et eller flere fotos, der viser forberedelsen. Drejer det sig om en ferierejse, så kan det være fotos, der viser turen til rejsemålet: Bilen der fuldt pakket, flyet der venter... Ved børnefødselsdage kan det være et foto, der viser det sovende barn om morgenen. Eller måske bordet med de små stearinlys og de uåbnede pakker. Profesionnelle fotografer viser ved bryllupper fotos af brudens forberedelse med hårpynt, makeup etc., hvormed selve bryllupsbogen "åbnes". Husk derfor altid at have kameraet klar ved forberedelserne, så du kan få det hele med, inden det rigtigt går løs.

Saml dine temaer

Din fotobogs tema afhænger af, om du vælger at lave en streng kronologisk rækkefølge eller om du vælger at samle de enkelte højdepunkter. Bryllupper har en tidsmæssig rækkefølge, som du her også bør overholde til punkt og prikke. Kysset kommer først efter at ringene er udvekslet og festen kommer naturligvis først efter selve bryllupsceremonien. Ved feriefotobøger eller fastholdelse af en gruppetur har du mere frie tøjler. En ferie, som du har tilbragt afvekslende på stranden, med vandreture og byture, fastholdes bedst, hvis du samler dem i hver sin kategori i fotobogen. Hermed har du billederne i samme kategori samlet på et sted, som gengiver det særlige indtryk fra ferien. De helt særlige ferieoplevelser - besøg på et slot, en rundflyvning i helikopter, den første gang på vandski - kan du fx indsætte som en eller to dobbeltsider.

Den passende afslutning

Den sidste side i fotobogen kan "føre ud" af fotobogen. Da begivenheden slutter på sidste side i bogen, byder det sig selv at anvende typiske afslutningsbilleder: Hvad med et foto af byskiltet på vej ud af byen? Bryllupsparrets bil bagfra? Der findes mange muligheder til en god afslutning, hvor man gerne klapper bogen i - for igen at lukke op på første side og kigge igennem endnu en gang.

Langt væk - men alligevel tæt på

Vi vil gerne i livet have et godt overblik, men stadig have detaljerne i blikket. På samme måde er det også i en fotobog, hvor du bedst gengiver begivenhederne, idet du blander ikke så detaljerede fotos med detaljerede fotos. I bedste fald har du det allerede i bagtankerne ved selve fotograferingen og husker at fastholde de store såvel som små ting. Allerhelst laver du en kombination på en dobbeltside med mindre detaljerede og meget detaljerede fotos. Hermed får betragteren med det samme et overblik over begivenheden.

Pixum fotounivers software

Brug den gratis Pixum fotounivers software og gør brug af de adskillige designmuligheder - her kan du starte projekter når som helst og færdigbehandle dem på kort tid!

Bevar en vis rytme

Man skal designe de enkelte dobbeltsider meget afvekslende, så betragteren ikke kommer til at kede sig. Det betyder, at man skal skifte mellem store fotos, der fylder en hel side og sider med mange mindre fotos. Selvfølgelig må det også være en dobbeltside med et enkelt foto (lagt som baggrundsfoto på en dobbeltside), ligesom en dobbeltside, som på venstre eller højre side har forskelligt antal fotos og det i forskellige størrelser. For betragteren er denne variation spændende: Det er lige sjovt at betragte et foto, der er lavet ekstra stort som at kigge nærmere på flere små billeder.

Skab en vis dynamik

Du kan opnå en vis filmisk dynamik, hvis du indsætter tre fotos med samme motiv ved siden af hinanden. Det kan være tre portrætter, som du har taget indenfor få sekunder eller tre fotos med bevægelse eller tre fotos af et landskab, som er taget om formiddagen, eftermiddagen eller om om aftenen ved solnedgang.

Billedtekster fortæller mere

Billedtekster skal altid fortælle mere end man kan se ud fra fotoet. Teksten er et tillæg, men ingen beskrivelse. Beskriv altid noget, som betragteren ikke kan se på fotoet og let forståelsen for fotoet. Det er for dig som fotograf klart, hvordan fotoet er opstået - men andre ved det naturligvis ikke.

Billedtekster følger ligesom dine fotos efter hinanden. Af samme grund skal du ikke gentage sted- og personnavne hver gang. Vi anbefaler, at du efter færdiggørelse af fotobogen læser billedteksterne igennem for at kontrollere at du ikke gentager dig selv unødigt.

Lav en personlig Pixum fotobog - på farten eller hjemme i sofaen... du bestemmer!

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigneren

  • Hurtigt design:

   Lav direkte online på hjemmesiden.

  • Enkelt valg:

   Fleksible indstillinger.

  • Vores anbefaling:

   Hurtigt design uden software.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Fotounivers softwaren

  • Grænseløst design:

   Alle Pixum fotobøgerne.

  • Nyeste funktioner:

   Altid nyeste udgave.

  • Vores anbefaling:

   Kreativt design med uendelige muligheder.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum fotounivers appen

  • Hurtigt design:

   Upload billeder direkte fra din smartphone.

  • Udvalget:

   De mest populære formater af fotobøger, fotokalendere mm.

  • Vores anbefaling:

   Design på farten fra din mobil eller tablet.

  fåes også til
  Android

Vores kunder er vilde med Pixum fotobøgerne

Det synes vores kunder om Pixum fotobøgerne