Kontaktformular
Har du et spørgsmål?

Vores venlige og kompetente kundeservice hjælper dig gerne

Ma. - Fr. 08:30 - 18:00
Sø. 15:00 - 21:00

Menu
Lav en fotoplakat som gavekort
vælg plakat

Plakat som gavekort: Den helt specielle gaveidé til enhver anledning

Uanset om til fødselsdag, jul eller bryllup - gavekort er mange gange en populær gave. Du skal dog ikke gå til den nærmeste butik og købe det første tilgængelige kedelige standardgavekort til 35 kr stykket - Pixum tilbyder nemlig muligheden for at lave en fotoplakat som et gavekort. I det mindste format på 20×30 cm Du betaler for dit personlige design kun 15 kr, betydeligt mindre end for de fleste standardtrykte gavekort ved den lokale papirhandel. Læs her hvordan du nemt kan designe dit eget gavekort med din egen tekst og billede i Pixum fotounivers softwaren.

Design din fotoplakat som et gavekort

Start softwaren og vælg den ønskede plakat, fx en designfotoplakat med højglans overflade i formatet 20×30 cm. Vælg nu til venstre i menuen "Billeder og videor" den mappe, hvor dine billeder ligger. Træk og slip motivet over den store pladsholder i midten af skærmen (1). Størrelsen af billedet tilpasses automatisk størrelsen på plakaten.

Klik på værktøjslinjen over ikonet for tekstfeltet (2) og træk det ned over plakaten i den ønskede størrelse. Skriv her din gavekortstekst. Vælg her et egnet sted på motivet, hvor du ikke overdækker vigtige detaljer. Når du er tilfreds med gavekortet, kan du med knappen "Læg i indkøbsvognen" nederst til højre bestille plakaten. Du kan også fortsætte med at lege med de øvrige designmuligheder i softwaren, fx indsætte sjove cliparts m.m..

Pixum appen

Lav en Pixum fotobog eller andre fotoprodukter på din mobile enhed - direkte hjemme fra sofaen eller mens du er på farten.

Tilpasning af tekstfeltet

Pixum fotounivers softwaren giver dig mange muligheder, for at tilpasse dit tekstfelt helt individuelt. Her finder du forskellige knapper:

 1. Her varierer du skrifttypen. Du kan vælge blandt alle de skrifttyper, som du har installeret på computeren. Skrifttyperne vises som et preview.
 2. Disse tre bogstaver sørger for fremhævelse af tekst.
  • F (fed): Teksten skrives med fed skrift.
  • K (kursiv): Teksten skrives med skrå skrift .
  • U (unterstreget): Teksten bliver understreget.
 3. Med disse 2 knapper kan du ændre farven i dit tekstfelt. Den venstre knap vedrører farven på selve teksten, mens den højre knap ændrer baggrungsfarven i hele tekstfeltet. Folder du kontekstmenuen med den lille pil ned, kan du under punktet "Vælg farve" benytte dig af den normale RGB-farvepalette eller selv blande din farve.
 4. Her vælger du størrelsen på skrifttypen.
 5. Denne menu giver dig to muligheder: Justere teksten i tekstfeltet (venstre- eller højrejusteret, centreret eller bloktekst). Ved klik på skruenøglesymbolet åbner der sig en undermenu, hvor du kan tilpasse tekstfelter på gavekortet på en gang (fx fremhævelse af skrifttypen eller fremhævelser).

Kreative idéer

Din egen ABC, personlige familiekrøniker, kreativ frisørbog, professionel firmapræsentation eller flot porteføljebog? Kun din fantasi sætter grænser for din Pixum fotobog.

Tips til dit plakatgavekort

Hvis du vil bruge en plakat som gavekort, så er det altid en god idé at have et motiv, som passer til gaven. I vores eksempel er det en ensom bjerghytte, som passer til en romantisk weekend i bjergene. Sådan kan du også gøre med andre motiver:

 • Sandstrand = Ferie i sommerhus
 • Kurv fyldt med friske levnedsmidler = en hjemmelavet middag for to
 • Wellnessmotiv = en dag i en wellnessoase
 • Heste = ridekursus
 • Storbybillede = shoppingtour til fx. the Big Apple
 • Morgenmadsbakke = morgenmad på sengen

Derudover kan du også variere placeringen af tekstfeltet. I stedet for at følge vores eksempel og lægge det på billedet, kan du også placere billedet og tekstfeld ved siden af hinanden. Klik engang på billedet. Nu kan du trække i et af punkterne langs kanten eller hjørnerne for at gøre billedet mindre. Herefter placeres dit tekstfeld ved siden af, derover, eller derunder.

Bemærk: Vær opmærksom på, at ved plakaterne kan der være en vis produktionstollerance. Derfor bør vigtige motivdele og tekster placeres min. 5mm fra kanten. I softwaren kommer der en advarsel med en stiplet linie, hvis felterne kommer for tæt på kanten.

Et omhyggeligt designet gavekort vil også have en vis affektionsværdi for modtageren, og har bestemt mere charme end et færdigtrykt standardkort fra papirvarebutikken, som man efter begivenheden bare vil smidde ud.