Kontaktformular
Har du et spørgsmål?

Vores venlige og kompetente kundeservice hjælper dig gerne

Ma. - Fr. 08:30 - 18:00
Sø. 15:00 - 21:00

Menu

Det gyldne snit: Sådan hænger du billederne passende op

Har du allerede overvejet, hvordan du vil præsentere dit nye vægbillede hjemme? Hvilken højde er den rigtige afhænger helt alene af hvilket slags vægophæng du foretrækker. I næsten hvert tilfælde kan det såkaldte gyldne snit anbefales, som har været kendt som standard i mange år indenfor ophængning af billeder.

Det gyldne snits grundprincip

Det gyldne snit er egentlig en matematisk formel, der antager at det menneskelige øje ser genstande i forholdet 62 til 38 procent som særligt harmonisk. Dette princip findes i livet på de mest forskellige områder. I arkitekturens verden sørger man for at et tag indtager 38 procent af bygningens samlede højde, så at det virker særligt harmonisk.

Og i fotografiens verden benytter man sig af det gyldne snit, selvom man her for det meste regner med tredjedele for at lette beregningen. Fotos, der er opdelt efter det gyldne snit virker meget behagelige og veludlignede.

Opdag Pixum vægbillederne

Design nu individuelle og kreative Pixum vægbilleder på forskellige materialer og i et stort udvalg af formater!

Sådan anvender du det gyldne snit på væggen

Også ved selve ophængningen af billedet spiller det gyldne snit en vigtig rolle. Du anvender det gyldne snit som beskrevet her:

  • Mål loftshøjden: Mål væggens højde fra gulvet og op til loftet.
  • Det gyldne snit beregnes: Del det samlede mål i 8 og gang med 5. For eksempel: Loftshøjden er 2,50 m. 2,50 m : 8 × 5 = 1,56 m
  • Træk en linje: Tegn en tynd linje (fx med en blyant) på den målte højde (i eksemplet her 1,56 m) målt fra gulvet. Nu har du 5/8 af loftshøjden under linjen, og 3/8 ovenfor.
  • Mål vægbillederne og udregn det gyldne snit: Mål nu dine vægbilleder. Markér på billederne (fx på bagsiden) linjen, som fra underkanten af billedet udgør 5/8 af billedets samlede højde.
  • Hæng billderne op: Nu kan du hænge billederne op. Hertil placerer du billederne, så at 5/8-linjen passer til 5/8-linjen på væggen.

    Det betyder med andre ord: Har du flere vægbilleder i forskellige størrelser hænger de ikke i samme højde, men oplappes foroven og forneden. Det kan måske virke underligt, men det endelige resultat vil give dig ret: Det samlede billede virker udlignet og ser godt ud.