Pixum vægbilleder tips & tricks

Lav imponerende vægbilleder af de forskelligste materialer hos Pixum - Bestil direkte online.

Lav dit vægbillede

Lav dit eget flerdelte vægbillede

Med få klik kan et foto deles op i tre eller fire dele og hænges op på væggen som separate billeder. Hvis de mange størrelser og formater ikke er nok og du vil hellere have et flerdelt vægbillede, har du blot brug for et billedbehandlingsprogram, som kan dele dit foto op i tre eller fire lige store dele. Hvordan du gør, vil vi her beskrive med det gratis billedbehandlingsprogram IrfanView.

Sådan gør du

Download og installer IrfanView

Inden du kan begynde med et opdele dit foto er det nødvendigt at installere IrfanView på din computer, hvis du ikke du allerede har dette program på din computer. Når det er gjort, kan du allerede gå i gang med at dele billedet op (også kaldet "slicing").

Billedvalget til et flerdelt vægbillede

Antallet af dele til dit vægbillede bør du fastlægge ud fra udgangsformatet. Er dit foto fx i formatet 1:2 eller kvadratisk (disse indstillinger kan du ændre i kameraet eller beregne selv), bør du vælge en størrelse, der passer til dit billedmateriale.

Et foto i 1:2 formatet kan fx istedet for et 60 × 120 cm aludibond vægbillede deles op i tre vægbilleder 20 × 120 cm i panoramaformatet. Ligesom fotos i 3:4 formatet istedet for et vægbillede med målene 90 × 120 cm også kan deles op i ni billeder à 30 × 40 cm eller fire aludibond billeder à 45 × 60 cm.

Åbn billedfilen og opdel i flere dele

For at lave dit vægbillede med tre, fire eller seks dele åbner du dit yndlingsfoto i Irfanview. Anvend zoomfunktionen til at se billedet i fuld størrelse på din skærm. Herefter vælger du under "Indstillinger" punktet "Eksportere billed-fliser". Nu kan du vælge hvor mange enkeltdele dit billede skal opdeles i.

Opdeling af billedet i fliser

Efter klik på knappen åbnes et vindue, hvor du nu bestemmer hvor mange fliser dit billede skal deles op i. Alt efter hvor store de enkelte vægbilleddele skal være, anbefaler vi fire kvadratiske fliser eller tre rektangulære, så at billedet trods alt virker roligt på væggen. Til opdeling af vægbilledet i tre, fire eller flere dele, angiver du antallet af kolonner og rækker, som du gerne vil have. Nu angiver du en mappe, hvor billederne skal eksportes til og vælger et format (bedst er .jpg eller .png) og klikker derefter på "start".

Betragt dit flerdelte vægbillede

Såsnart du har klikket på "start" får du melding om at operationen er udført. Dine fotos befinder sig nu i den valgte mappe, hvor du kan se den ønskede opdeling af billedet eller om nogle motivdele er blevet påvirket negativt.

Vil man istedet for en kvadratisk opdeling hellere have et tredelt vægbillede med rektangulære dele, vælges istedet for 2×2 opdelingen en opdeling med 3×1.

Den kendte Pixum-kvalitet

Det synes vores kunder om Pixum vægbillederne
Vælg det rigtige materiale til dit vægbillede i Pixum fotounivers softwaren

Nu kan du i Pixum fotounivers softwaren selv vælge det ønskede materiale og størrelsen på dine tre- eller flerdelte vægbilleder. Har du bestemt dig for den tredelte mulighed, klikker du på det passende materiale (OBS! Ved fotolærrederne har du en beskæring på flere centimeter og en del af motivet går tabt!) og vælger den passende og ønskede størrelse. Et godt valg til flerdelte vægbilleder er materialerne aludibond, forex og akrylglas ligesom galleritrykket.

Vælg fx et panorama på aludibond, hvilket især ved direkte belysning giver nogle flotte effekter og fremhæver det valgte motiv. Takket være den matte overflade er der næsten ingen spejlninger på aludibond-vægbillederne. Derfor er dette materiale i særdeleshed velegnet til rum med meget lys og direkte sollys.

Vælg de korrekte indstillinger og indsæt dit foto

I næste og sidste skridt tilpasser du nu panoramaformatet og indsætter dit motiv i softwaren. I venstre side af skærmen kan du under "Billeder & videoer" vælge den mappe, hvor dine beskårne fotos ligger og trække det enkelte foto over på dit valgte produkt.

Da der ved panoramabilledet er fastlagt tværformat, er det i første omgang nødvendigt under "Sidelayout" at vælge højformat og derefter vælge det ønskede foto under "Billeder & videoer" .

Vælg det passende vægophæng

Hvis du ønsker et skjult vægophæng, vælger du "skinnesystemet" som vægophæng. Med skinnesystemet monteres der en omløbende metalskinne bagpå billedet, så du selv kan bestemme hvor skruerne skal sidde efterfølgende. Du kan dog også vælge vægophænget skruesystem, hvor der bores fire huller i billedets hjørner.

Har du valgt vægophænget til det første billede og lagt det i indkøbsvognen, tilføjer du de andre billeder ved at klikke på "Tilføj produkter" og anvender samme fremgangsmåde.

Find den korrekte afstand mellem billederne

Inden du starter på at lave dit eget vægbillede, skal du være opmærksom på afstanden mellem de enkelte billeder. Dette er ikke uvæsentligt, men glemmes gerne af og til. Afstanden mellem billederne på væggen kommer også til. Det kan derfor nogle gange være en fordel at vælge vægbilledet en størrelse mindre end man måske normalt ville have gjort. Afstanden på væggen kan sikkert tilpasses, men det vil alligevel være en skam i sidste ende ikke at have nok plads på væggen til billederne.

Lad dig inspirere

Tips og tricks til dekorering af hjemmets vægge

Lad dig inspirere: Gør Pixums vægbilleder til en fast bestanddel af dit hjem! Pixums vægbilleder sørger for en hyggelig og personlig atmosfære i hjemmet.

Kreativt design af dit Pixum vægbillede

Er du på udkig efter inspiration til, hvordan du kan udsmykke hjemmets vægge. Uanset om du foretrækker et sjovt ordsprog, et klassisk familiefoto, kreative DIY-billeder eller noget helt fjerde, vil du kunne finde det rette ved Pixum!


Formater & priser

Find prisen til dit individuelle Pixum vægbillede ved hjælp af prisberegneren, hvor du tilpasser produktegenskaberne ud fra dine ønsker:

Der opstod desværre en fejl ved produktkonfigurationen. Forsøg venligst igen senere.

  Mit valg

  fra
  inkl. moms
  Lav her

  Her har du et overblik over fremgangsmåden til dit flerdelte vægbillede

  Sammenfattet kort, så kræver det fem skridt at komme frem til dit flerdelte vægbillede.

  1. Download og installation af IrfanView, hvis du ikke allerede har dette program på din computer.
  2. Importere billedfilen til IrfanView og under "Indstillinger" vælge "Eksportere billed-fliser".
  3. Hent de gemte billedfiler ind i Pixum fotounivers softwaren og vælg det passende materiale (være opmærksom på tilskæring!) samt den rigtige størrelse.
  4. Vælg dit ønskede vægophæng og gentag disse skridt for hver vægbilleddel.
  5. Bestil din samling af vægbilleder ved klik på "Afslut køb".

  Det her skal du være opmærksom på

  Som allerede nævnt kan der ved produktionen af dine fotos på vægbillederne ske en lille tilskæring i siderne. Det betyder at få millimeter af motivet kan gå tabt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom herpå, når du laver flerdelte vægbilleder, at personer og andre vigtige motivdele ikke befinder sig i nærheden af kanterne på billederne.

  Ved fotolærrederne lægges motivet omkring den ca. 4 cm tykke ramme, hvilket betyder at dette ikke kan ses foran på billedet. Af samme grund egner fotolærredet sig ikke nødvendigvis som et flerdelt billede. Har du disse ting i tankerne, står der ikke meget i vejen for at lave et flerdelt vægbillede og indenfor kort tid have vægbillederne i hånden.

  Dine bestillingsmuligheder hos Pixum

  • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

   Onlinedesigneren

   • Hurtigt design:

    Lav direkte online på hjemmesiden.

   • Vores anbefaling:

    Det enkle valg. Fleksible indstillinger og hurtigt design uden software.

  • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

   Pixum fotounivers softwaren

   • Utallige muligheder:

    Drag selv fordel af de mange muligheder for at designe dine Pixum fotoprodukter.

   • Vores anbefaling:

    Til kreativt design af dine Pixum fotoprodukter - uendelige designmuligheder.

  • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

   Pixum fotounivers appen

   • Nemt design:

    Upload dine fotos direkte fra din mobile enhed til appen.

   • Vores anbefaling:

    Det perfekte valg til design af fotoprodukter, selv når du ikke er hjemme.

   fåes også til
   Android