Tips til designet af din Pixum fotobog
Tips til designet af din Pixum fotobog

På vores inspirationssider finder du tips til din fotobog - f.eks vedr.:

 • Papirtyper, formater m.m.
 • Struktur & layout
 • Videoer i din fotobog
 • Diverse designtips & inspiration
 • 5 tips til dit fotoboglayout

  Man kan hurtigt miste overblikket ved design af en Pixum fotobog med de utallige muligheder. I denne her artikel finder du 5 tips, hvordan du kan give din fotobog et indbydende, alsidigt og spændende layout.
  1. Mindre er i sidste ende tit mere

   "Mindre er mere" er uden tvivl en gammmel floskel - men ikke uden grund passer det ofte ved layout: Den bedste reklamebrochure er fx ofte den, som ikke er overfyldt med tekst og billeder. Arbejdet med ret store hvide flader (flader, der med vilje er holdt tomme) giver din fotobog et frisk, moderne og opryddet indtryk.

   Leg fx en gang med helt tomme sider og indsæt dine fotos kun på det halve af en dobbeltside. Herved opstår der af sig selv et luksuspræget indtryk og fordybelsen styrkes. Nogle steder betaler det sig bevidst at give afkald på ekstra fotos og placere fotos asymmetrisk: Selvfølgelig er der ingen regler uden undtagelse. En bestemt billedstil som collager af portrætter, naturbilleder eller makrofotos virker tit mere tiltalende med en høj billedtæthed.

  2. Vær opmærksom på forholdet mellem billede og tekst

   "Et billede siger mere end 1000 ord" er en floskel mere, som også kan have sin berettigelse i en fotobog. Beskueren kan med store afbildede fotos selv se de mindste detaljer i dine fotos og får et nyt samlet indtryk af det enkelte foto.

   I de fleste tilfælde bør tekst snarere anvendes som støtte til et foto: Fx til angivelse af et stednavn, til adskillelse af rejseetapper eller til at skrive en lille rejsedagbog. Det kan her anbefales, at angive navne ved de vigtigste punkter på din rejse - så kan du anden gang vende tilbage til stedet eller du kan selv flere år efter give vennerne rejsetips med på vejen.

  3. En passende blanding af ensartethed og variation

   Blandingen mellem det ensartede og variende layout er en balancegang: På den ene side skal din fotobogs layout virke naturligt, moderne og give et frisk pust og give beskueren lyst til at bladre videre. På den anden side må det heller ikke afskrække med for mange variationer.

   Tit er en blanding af gentagne og vekslende elementer den bedste løsning: Fx ved at vælge en ensartet baggrund til de forskellige placeringer af dine fotos eller et fast layout med forskellige ekstra elementer (cliparts, tekst etc.).

  4. Mange layoutforslag i Pixum fotounivers softwaren

   Du kan ved design af din fotobog direkte anvende diverse layout- og designforslag i Pixum fotounivers softwaren. I kategorien "sidelayout" finder du massevis af layouts med forskelligt antal billeder pr. side og udformninger: Nogle layoutforslag er holdt i den klassiske og enkle stil, mens andre igen er holdt i den moderne, asymmetriske stil eller eksempelvis også med tekstfelter.

   Det kan betale sig at gemme sine yndlingslayouts som favorit, så finder du hurtigere dit layout til andre sider i fotobogen.

  5. Benyt dig af vores kundeeksempler som inspirationskilde

   I kategorien kundeeksempler på vores Pixum-hjemmeside finder du et større udvalg af fotobøger, som virkelige kunder har lavet. Det spænder fra de mere klassiske over moderne og hen til de mere kreative layouts og giver dermed inspiration til enhver smag. Mon ikke du skulle få øje på en bestemt billedplacering, en bag-/forgundskombination eller blot en kreativ indholdsfortegnelse, som giver dig inspiration til din egen fotobog.

   I princippet gælder: Faste regler indenfor layout findes der ikke. I sidste ende er hver enkelt fotobog forskellig og layouts, der passer til en feriebog behøves ikke nødvendigvis at passe til street-fotobog i sort-hvid. Slip blot din egen kreativitet løs og leg med de forskellige layouts etc.

  Lav en personlig Pixum fotobog - på farten eller hjemme i sofaen... du bestemmer!

  • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

   Onlinedesigneren

   • Hurtigt design:

    Lav direkte online på hjemmesiden.

   • Enkelt valg:

    Fleksible indstillinger.

   • Vores anbefaling:

    Hurtigt design uden software.

  • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.
   Populær blandt vores kunder

   Fotounivers softwaren

   • Grænseløst design:

    Alle Pixum fotobøgerne.

   • Nyeste funktioner:

    Altid nyeste udgave.

   • Vores anbefaling:

    Kreativt design med uendelige muligheder.

   fåes også til
   OS X og Linux

  • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

   Pixum fotounivers appen

   • Hurtigt design:

    Upload billeder direkte fra din smartphone.

   • Udvalget:

    De mest populære formater af fotobøger, fotokalendere mm.

   • Vores anbefaling:

    Design på farten fra din mobil eller tablet.