Tips til designet af din Pixum fotobog
Tips til designet af din Pixum fotobog

På vores inspirationssider finder du tips til din fotobog - f.eks vedr.:

 • Papirtyper, formater m.m.
 • Struktur & layout
 • Videoer i din fotobog
 • Diverse designtips & inspiration
 • Arbejde med baggrunde i Pixum fotounivers softwaren

  Bogens baggrund er så at sige scenen, hvor dine fotos optræder. Selv i de tilfælde hvor fotos med en hvid eller sort baggrund virker bedst, kan farvede eller mønstrede baggrunde opskrive din Pixum fotobog.

  Baggrunde er sorteret efter tema og trækkes over på en dobbeltside med et dobbeltklik med musen eller trækkes over enkeltvis på en side med musen.

  Baggrunden på en bog er normalt hvid. I langt de fleste tifælde er det også et godt valg til en Pixum fotobog: En lys baggrund får de fleste fotos til at virke bedst. Der findes naturligvis også undtagelser: Natbilleder og mange sort-hvid fotos virker bedre på en sort baggrund, da en hvid side ellers vil give for stærk kontrast til fotoet. Ligeledes findes der også gode grunde til at anvende farver og mønstre ved sider med grå: Især ved rejsetemaer, men også ved fotobøger til fødselsdags- eller bryllupsfester kan farvede eller passende mønstrede baggrunde skabe en særlig stemning.

  Baggrunde har deres egen kategori i Pixum fotounivers softwaren og kan sorteres efter tema: De vigtigste er de ensfarvede baggrunde (de anvendes meget ofte).

  Oplev Pixum fotobøgerne

  Bevar dine bedste minder i en flot fotobog.

  Udnyt de utallige layout-, design- og stilmuligheder i Pixum fotounivers softwaren!

  Sortering efter tema af baggrundene i fotounivers softwaren

  Baggrunde er sorteret efter tema og trækkes over på en dobbeltside med et dobbeltklik eller trækkes over enkeltvis på en side med musen.

  Baggrunde kan trækkes over på siden med venstre mus. Derved er det muligt at give venstre og højre side forskellige baggrundsfarver eller mønstre. Det skal man dog kun gøre, hvis man har gode grunde, fx forskellige temaer på venstre og højre side. Desuden bør siderne passe farvemæssigt til hinanden.

  Anvend dine egne illustrationer som baggrund

  Du kan også anvende egne fotos eller egne illustrationer som baggrund. Dertil markerer du fotoet under fotos og vælger den ønskede mulighed (billede som baggrund på begge sider, billede som baggrund til venstre, billede som baggrund til højre eller indsæt billede som bagrund på alle indersider):

  Er udvalget af baggrunde ikke nok eller vil du have mere inspiration, så klik blot på "Mere...". Har du allerede internetforbindelse, får du nu mulighed for at downloade flere baggrunde, som du ganske enkelt med klik på "Installer baggrund" eller "Installer hele kategorien" kan downloade gratis og anvende i softwaren.

  Indsæt egne fotos som fuldsidet eller som dobbeltside

  Du kan indsætte egne fotos i din fotobog som fuldsidet eller over en dobbeltside. Følg skridtene som beskrevet ovenfor eller ved højreklik på billedet og her vælge det ønskede: "Billede som baggrund til venstre", "Billede som baggrund til højre" eller "Billede som baggrund på begge sider". Hvis du ønsker det, kan du placere flere tekst- eller billedfelter. Har du allerede placeret tekst- eller billedfelter på en side, lægges billedet som baggrund med en af ovenstående funktioner bagved de allerede indsatte billeder.

  Pixum tip

  Manuel forstørrelse vs. "billede som baggrund"
  Vi kan kun fraråde at forstørre et foto i bogen manuelt, så at det fylder hele siden. Markerer du billedet er det muligt, men det kan i produktionen føre til uønskede kanter eller beskæring. Du får dog en advarsel, så snart dit foto kommer for tæt på kanten, men mindre du aktivt har slået denne funktion fra. Anvend i stedet for funktionen "Billed som baggrund", som allerede beskrevet ovenfor.

  Lav en personlig Pixum fotobog - på farten eller hjemme i sofaen... du bestemmer!

  • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

   Onlinedesigneren

   • Hurtigt design:

    Lav direkte online på hjemmesiden.

   • Enkelt valg:

    Fleksible indstillinger.

   • Vores anbefaling:

    Hurtigt design uden software.

  • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.
   Populær blandt vores kunder

   Fotounivers softwaren

   • Grænseløst design:

    Alle Pixum fotobøgerne.

   • Nyeste funktioner:

    Altid nyeste udgave.

   • Vores anbefaling:

    Kreativt design med uendelige muligheder.

   fåes også til
   OS X og Linux

  • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

   Pixum fotounivers appen

   • Hurtigt design:

    Upload billeder direkte fra din smartphone.

   • Udvalget:

    De mest populære formater af fotobøger, fotokalendere mm.

   • Vores anbefaling:

    Design på farten fra din mobil eller tablet.