Pixum vægbilleder tips & tricks

Lav imponerende vægbilleder af de forskelligste materialer hos Pixum - Bestil direkte online.

Lav dit vægbillede

Lysforholdene ved vægbillederne - hvad skal jeg være opmærksom på?

Dit vægbilledes farver kan være nok så strålende og brillante. Men anbringes det ikke på væggen i de rigtige lysforhold kan det ikke vise den fulde virkning. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på følgende tips til den korrekte belysning.

Den manglende kontrast: billeder i mørke rum

Vil du hænge dit billede op i mørkt rum, for eksempel pga. manglende dagslys eller dæmpet belysning, vil du konstatere at dit motivs kontraster ikke mere rigtigt vil kunne genkendes. Et vægbillede, der i godt lys ser skarpt ud, forløber sig i mørke og de skarpe konturer mangler. Grunden hertil er de dårlige lysforhold.

Alt dette undgår du, hvis du allerede inden bestilling vælger et billede med store kontraster. Det kan du se ved at mørke og lyse områder i motivet tydeligt skiller sig ud fra hinanden. Efter behov kan du med billedbehandlingsprogrammet i Pixum fotounivers softwaren kunstigt forøge kontrasten for at imødegå lyssituationen. Det gør du som følgende:

 • Åbn dit vægbilledprojekt i Pixum fotounivers softwaren
 • Indsæt et foto
 • Med et dobbeltklik kommer du til billedbehandlingsmulighederne
 • I det nye vindue vælger du menuen "Tilpasninger" og efterfølgende "Lysstyrke og kontrast"
 • Med den nederste skyder kan du forskyde kontrasten. Mod højre forøges kontrasten og mod venstre formindskes kontrasten.
 • Bekræft dine ændringer med OK

Pixum tip

Belysning af et foto bag akrylglas

Vores hemmelige tip til mørke rum er fotoet bag akrylglas. Da det er gennemsigtigt kan du ganske enkelt placere en lyskilde bagved, så at dit motiv stråler bagfra. Vores vejledning viser, hvordan du kan belyse et foto bag akrylglas. Som alternativ kan du også belyse dit for mørke vægbillede med en lyskilde foroven, noget lignende som det gøres i gallerier.

Dækkede farver til mørke rum

Har dit foto mere dækkede og mindre farvestrålende farver, er dit foto for øvrigt perfekt til mørke rum. Da billederne her i forvejen er ret mørke, har de fra naturens side af en ret stor kontrast. Består dit vægbillede derimod mere af lyse og klare farver, bør du snarere hænge det op i et lyst rum.

OBS! du bør ikke hænge dit billede op overfor et vindue, hvis det drejer sig om spejlende overflade, hvilket er tilfældet ved materialerne galleritryk eller akrylglas. Ellers kan motivet med de uskønne spejlinger kun ses til dels.

Afspil videosekvens med smartphone eller tablet

Opdag Pixums temaverdener

Den kendte Pixum-kvalitet

Det synes vores kunder om Pixum vægbillederne
Dine bestillingsmuligheder hos Pixum

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigneren

  • Hurtigt design:

   Lav direkte online på hjemmesiden.

  • Vores anbefaling:

   Det enkle valg. Fleksible indstillinger og hurtigt design uden software.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.
  POPULÆR BLANDT VORES KUNDER

  Pixum fotounivers softwaren

  • Utallige muligheder:

   Drag fordel af de mange muligheder for at designe dine Pixum fotoprodukter.

  • Vores anbefaling:

   Til kreativt design af dine Pixum fotoprodukter - uendelige designmuligheder.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum App

  • Nemt design:

   Upload dine fotos direkte fra din mobiltelefon til appen.

  • Vores anbefaling:

   Det perfekte valg til design af fotoprodukter, uanset hvor du befinder dig.

  fåes også til
  Android