Vær kreativ!

Gør dit hjem til noget helt særligt med flotte vægbilledprodukter fra Pixum!

Opdag her

Min personlige husholdningsplan: Dekorativt placeret i mit køkken

Jeg har nu i efterhånden lang tid styret hjemmet efter en husholdningsplan. Denne har jeg lavet efter at jeg et stykke tid havde anvendt flylady-mails, et amerikansk system, som hjælper en til at holde orden i hjemmets fire vægge. Grundprincippet er at hele hudholdningen er delt op i fem zoner, hvor man afsætter en halv til en hel uge, inden man skifter over til næste zone. På den måde får hver zone mindst en gang om måneden en grundrengøring.

Dog er der så mange enkelte opgaver og hidtil har jeg manglet overblikket her. Derfor har jeg for et stykke tid siden brugt en del tid på at lave min personlige husholdningsplan - Pixum fotounivers softwaren har hjulpet mig her. Jeg har nemlig samlet mine opgaver på et Pixum vægbillede, som nu hænger i mit køkken. Jeg havde her valgt produktet "foto bag akrylglas" i størrelsen 40×60 cm.

Pixum foto bag akrylglas

Med Pixum akrylglas-vægbilledet får dit valgte foto en imponerende dybdeeffekt! Lav med få klik et virkeligt kunstværk med dit helt personlige motiv!

Baggrunden: Lav din baggrund selv

Først kiggede jeg mange af de tilbudte baggrunde i Pixum fotounivers softwaren igennem, men fandt ikke den ønskede baggrund. Altså bestemte jeg mig for at lave min egen baggrund som jpg-fil og indsatte den som baggrund på vægbilledet.

Zonerne: Tilføjede tekstfelter

Herefter tilføjede jeg de enkelte husholdningszoner. Her jeg blot indsat fem normale tekstfelter og givet et tekstfelt en zone. Under hver zone står de enkelte opgaver, der skal laves i den pågældende uge. Skrifttypen ændrede jeg også, da jeg syntes af standardskrifttypen var lidt kedelig.

Ligeledes irriterede det mig lidt, at de fem tekstfelter var placeret lige ved siden af hinanden. Derfor har jeg drejet dem. Først måtte jeg lede lidt inden jeg fandt den rigtige funktion. Klikker man på tekstfeltet, finder man nedenunder det øverste røde firkant et rødt punkt. Klikker man herpå og holder fast med venstre mus kan man dreje tekstfeltet (det gælder for øvrigt også for fotos).

Derudover har jeg indsat to yderligere tekstfelter, som indeholder opgaver, der gentages dagligt og hver uge. De er ikke så fremhævende som de andre tekstfelter, da det mere er rutineprægede opgaver, som ikke skal følges til punkt og prikke. Tekstfeltet, der ses på bogens baggrund kunne ikke læses så let, hvorfor jeg har ændret tekstfarven til hvid.

Design af tekstfelterne: Cliparts til baggrunden

Samtidigt har jeg anvendt cliparts fra Pixum fotounivers softwaren. De farvede baggrunde som kan ses på billedet under tekstfelterne er ikke formateringsmuligheder i tekstfelterne, men cliparts. Til sådanne designidéer finder jeg bare kategorien "scrap-design" perfekt. Her findes der mange cliparts, der kan anvendes i baggrunden ved tekstfelter. I mit tilfælde har jeg anvendt en stribet sky ligesom flere penselstrøg i forskellige farver for at kunne kende forskel på de forskellige zoner. Det virker kun, hvis man arbejder med de forskellige niveauer, da baggrunden ellers ligger over tekstfeltet. Jeg har indsat dem, klikket med højre mus derpå og valgt "et niveau tilbage". Så forsvinder baggrunden under tekstfeltet, men ligger stadig foran den store baggrund.

Så at jeg ser den aktuelle zone tydeligt har jeg angivet tallene fra 1 til 5 fra clipartkategorien "baby" og mit layout er flot afrundet.

Pixum tip

Afrundede hjørner for mere sikkerhed

Ved design af vægbillederne i online-editoren kan du fastlægge en "hjørneradius", der afrunder kanterne på dine vægbilleder på akrylglas, forex og aludibond. Især vægbilleder til børneværelset eller rum med meget gennemgang som entré og trappeopgange, vil en ekstra afrundning af kanterne eventuelt være en god idé.

Vælg i online-editoren under billedet "hjørneradius" og fastlæg hvor stor afrundningen skal være. Resultatet ser du direkte i onlinedesigneren.

Pixum tip

Da jeg med Pixum fotounivers softwaren arbejdede på min bærbare computer havde jeg problemer med at den valgte størrelse for vægbilledet på skærmen virkede så lille. Men det løste jeg med zoomfunktionen under selve billedet, så jeg kunne zoome ind og se det tydeligere. Det hjalp mig en del.

Bestilling: Husholdningsplanen er færdig

Jeg har vel alt i alt brugt ca. en halv time på at lave det som jeg ville have det. Ærlig talt synes jeg meget godt om det færdige resultat. Akrylglasbilledet bestilte jeg med skruesystemet som vægophæng, da jeg synes det vægophæng ser flot ud.

Jeg har udvidet min husholdningsplan med nogle flere elementer. Jeg har anbragt en holder til en whitebord marker, så jeg kan strege opgaverne ud, der allerede er gennemført og på en fri plads fører jeg en indkøbsliste.

Dine bestillingsmuligheder hos Pixum

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigneren

  • Hurtigt design:

   Lav direkte online på hjemmesiden.

  • Vores anbefaling:

   Det enkle valg. Fleksible indstillinger og hurtigt design uden software.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.
  POPULÆR BLANDT VORES KUNDER

  Pixum fotounivers softwaren

  • Utallige muligheder:

   Drag fordel af de mange muligheder for at designe dine Pixum fotoprodukter.

  • Vores anbefaling:

   Til kreativt design af dine Pixum fotoprodukter - uendelige designmuligheder.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum App

  • Nemt design:

   Upload dine fotos direkte fra din mobiltelefon til appen.

  • Vores anbefaling:

   Det perfekte valg til design af fotoprodukter, uanset hvor du befinder dig.

  fåes også til
  Android