Tips til designet af din Pixum fotobog
Tips til designet af din Pixum fotobog

På vores inspirationssider finder du tips til din fotobog - f.eks vedr.:

 • Papirtyper, formater m.m.
 • Struktur & layout
 • Videoer i din fotobog
 • Diverse designtips & inspiration
 • Tips og tricks til anvendelsen af tekstelementer

  Billede og tekst har altid stået i et spændende forhold til hinanden. De kan supplere, styrke eller modvirke hinanden. Begge hver for sig har en bestemt effekt og funktion. Bliver begge sat sammen, kan der opstå helt nye sammenhænge.

  Ved design af en fotobog kan anvendelsen af tekst af flere forskellige grunde være nyttig og generelt en god idé. Leger du med tanken om at anvende tekst i din personlige fotobog, kan du læse mere derom her.

  Skab struktur med kapitler

  Ligesom det er tilfældet i en skrevet bog kan det også ved en fotobog være en god idé at dele bogen op i forskellige tematiske afsnit og gøre det tydeligt med overskrifter. Vil du fx give dit barn en fotobog i studentergave om den afsluttede studentertid, kan du dele fotobogen op i flere forskellige kapitler. Mest tydeligt bliver det, hvis du laver overskriften på en enkelt side og enten indsætter blot et enkelt foto eller intet foto. Anvend her en stor skriftstørrelse og understreg eventuelt også overskriften.

  Pixum tip

  Sørg for struktur i din fotobog: Lav en indholdsfortegnelse
  Hvis du i forvejen har tænkt dig at lave overskrifter i din fotobog, giver det god mening også at lave en indholdsfortegnelse. Det er ganske nemt: Tilføj blot overskrifter og sidetal - sidetal kan placeres forneden på hver side, enten i højre eller i venstre side.

  Lad dig inspirere

  Tekst til at hjælpe hukommelsen på vej

  Du har dine fotos og begivenheden i frisk erindring og husker hver enkelt detalje, hver eneste sted og hver enkelt person på billederne. Og selv man ikke lige i øjeblikket kan forestille sig det - meget af det har man glemt om nogle år. Skal fotobogen også senere fremkalde visse erindringer, så vil det være en stor hjælp at skrive en lille tekst til mange af billederne. I en fotobog over en rundrejse finder du mange billeder fra vidt forskellige steder. I mange tilfælde vil man ganske enkelt have glemt nogle af disse steder om nogle år. Det kan du undgå, idet du kort skriver stednavnet ved hvert foto. Det virker særligt godt, hvis skriftstørrelsen- og farven ikke er for stor og fremtrædende.

  Det synes vores kunder om Pixum fotobog
  Tilføj tekst til fotos

  Billeder kan meget som ord ganske enkelt ikke kan. På den anden side har billederne også en vis grænse. Især når det drejer sig om at videregive bestemte informationer. Med en kombination af billede og tekst er det lettere at fortælle en historie. Du kan tilføje tekst til dine billeder og beskrive noget, som ikke kan ses på billedet. "Efter 5 timer i kø nåede vi så frem til stranden" er en tekst, der giver fotoet en historie. Med sådanne anekdoter til hvert billede kan du fastholde dine minder på den helt specielle måde.

  På den anden side kan der også anvendes billeder til at supplere tekst og fremhæve denne. I en hotelbrochure har du for det meste altid en liste med informationer om værelserne. Men for at give betragteren det rigtige indtryk bør sådanne informationer altid suppleres med et passende billede af værelset. I vores bibliotek med kundeeksempler finder du også eksempler på, hvordan tekst er anvendt i fotobogen.

  Leg selv med teksten!

  Anvendelsen af tekst er meget alsidig og afhænger af dine idéer og hvilke forestillinger du har. Der findes her ingen pakkeløsninger, så prøv dig frem. Leg med de forskellige tekstdesignmuligheder, som Pixum fotounivers softwaren tilbyder. Indsættelse af tekst er såvel i softwaren som på hjemmesiden ukompliceret. Den indsatte tekst kan også ændres let i størrelsen og farven. Og er du ikke tilfreds med den indsatte tekst kan du altid slette teksten igen (så længe du ikke har bestilt fotobogen).

  Derfor skal du indsætte tekst i din fotobog

  1. Ved at indsætte tekst i din fotobog, kan du gøre den endnu mere personlig ? tilføj f.eks. detaljer, såsom datoer, eller små anekdoter passende til billederne.
  2. Billeder og tekst supplerer hinanden rigtigt godt ? på den måde bliver dine billeder levende, og både du og andre, der ser din fotobog, kan nærmest genopleve hver situation.
  3. Når du tilføjer tekst, undgår du, at detaljer omkring situationerne på billeder glemmes med tiden ? uanset om det drejer sig om besøgte steder, seværdigheder eller navne på tidligere skole- eller arbejdskammerater.
  4. Tekst hjælper dig til en bedre struktur i din Pixum fotobog ? ved hjælp af f.eks. overskrifter, sidetal og måske endda en indholdsfortegnelse.

  Vejen til din Pixum fotobog

  Lav en personlig Pixum fotobog - på farten eller hjemme i sofaen... du bestemmer!

  • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

   Onlinedesigneren

   • Hurtigt design:

    Lav direkte online på hjemmesiden.

   • Enkelt valg:

    Fleksible indstillinger.

   • Vores anbefaling:

    Hurtigt design uden software.

  • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.
   Populær blandt vores kunder

   Fotounivers softwaren

   • Grænseløst design:

    Alle Pixum fotobøgerne.

   • Nyeste funktioner:

    Altid nyeste udgave.

   • Vores anbefaling:

    Kreativt design med uendelige muligheder.

   fåes også til
   OS X og Linux

  • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

   Pixum fotounivers appen

   • Hurtigt design:

    Upload billeder direkte fra din smartphone.

   • Udvalget:

    De mest populære formater af fotobøger, fotokalendere mm.

   • Vores anbefaling:

    Design på farten fra din mobil eller tablet.