Kontaktformular
Har du et spørgsmål?

Vores venlige og kompetente kundeservice hjælper dig gerne

Telefonåbningstider kundeservice
Mandag - fredag: kl. 09:00 - 20:00
Søndag:                kl. 14:00 - 20:00

Menu
Tips til den perfekte billedkomposition

Lav skønne fotoprodukter med dine helt egne billeder - installer Pixums fotosoftware i dag!

Spar 75 kr. på din personlige Pixum fotobog

Lav din egen Pixum fotobog - helt personlig med dine fotos, passende tekster, baggrunde mm.

Gør udpakningen af din Pixum fotobog lidt mere speciel - bestil en flot gaveæske med magnetlukning!

Din rabatkode*:
FOTOBOG-DK-75

Max Niemann har siden 2012 arbejdet som fotograf med speciale inden for portrætfotografering. Han vil regelmæssigt give Pixums kunder eksperttips, der giver et dybere indblik i fotograferingens tekniske aspekter.

Anvend også blitzen i dagslys

Egentligt er det ingen god idé, at anvende blitzen til sine fotos. Tit virker motiverne med blitz kedelige og livløse. Dog findes der situationer, hvor det kan betale sig at anvende blitzen i dagslys, fx når solen skinner fra en skyfri himmel.

Fotografering

I denne temaverden kan du lære mere om fotografering, de enkelte områder inden for fotografiens kunst, og om hvordan du designer Pixums forskellige fotoprodukter.

Ferier & rejser

Har du en masse skønne billeder fra din sidste rejse eller en dag med familien? Her finder du tips og idéer til, hvordan du bedst muligt kan præsentere dem.

Undgå hårde skygger i ansigtet

I fuldt dagslys midt på dagen kommer lyset direkte fra oven. Det betyder, at der dannes hårde skygger i personernes ansigter, fx under øjnene, under næsen eller på den side af ansigtet, der vender væk fra kameraet. Hvis du derimod anvender blitzen, kommer der lys forfra ind i billedet. Lyset udfylder de mørke områder i ansigtet. På denne måde kan den også bruges til at belyse personer på modlysbilleder, der uden blitzen ville have været sorte silhuetter.

Her kan blitzen anvendes i dagslys

Ikke kun ved en skyfri himmel kan du anvende blitzen til at få et bedre resultat. Også i følgende situationer kan anvendelsen af den indbyggede blitz eller en ekstern blitz give et bedre resultat:

  • fotografering af hurtige bevægelser ved lysforhold, der ikke er optimale
  • ophold i skovområder
  • i skumringen
  • ved modlys (analog til fuld sol ved skyfri himmel)
  • til understregning af forgrunden
  • til synliggørelse af en mørk baggrund

Afprøv selv effekten i en situation, hvor det ikke er påkrævet. Tag fx i middagsstunden to fotos lige efter hinanden, en gang med blitz og en gang uden. Nu kan du sammenligne, hvilken virkning blitzen har i dagslys.

Vejen til din Pixum fotobog