Kontaktformular
Har du et spørgsmål?

Vores venlige og kompetente kundeservice hjælper dig gerne

Ma. - Fr. 08:30 - 18:00
Sø. 15:00 - 21:00

Menu

Vægbilledet virker ikke efter hensigten: Hyppige fejl og hvordan du undgår dem

Mange kender uoverenstemmelsen mellem ens egen forestilling og virkligheden. Grunden til at virkningen af dit vægbillede senere på væggen ikke er den samme som du har forestillet dig, er at du ikke har taget rummets virkning på billedet med i dine overvejelser. Pixum viser dig her de mest hyppige fejl ved vægdesign og formatvalg samt hvordan du undgår dem:

Her finder du tips & tricks til design af kalenderen

Tips og tricks til design af hjemmets fire vægge

Lad dig inspirere og gør Pixum vægbillederne til en fast bestanddel af dit hyggelige hjem! Skab med Pixum vægbillederne en skøn hygge i hjemmets fire vægge.

Vores kundeservice hjælper dig gerne

Har du spørgsmå til vores produkter, så kig forbi vores serviceområde eller tag direkte kontakt til vores kundeservice.

Pixum - altid flotte billeder

Fejl: For lille billede, for stor væg

Problemet: Du har valgt et relativt lille billedformat i formatet 30x40cm. Dette vægbillede hænger du så op på en stor fri væg. Den store frie flade slår nærmest dit billede ned og virker dermed meget tabt i omgivelserne.

Løsningen: Du hænger dit billede op på en lille flade, kombinerer det med flere vægbilleder eller sørger på anden måde for at den frie flade virker mindre (fx med store potteplanter).

Fejl: For stort billede, for lille væg

Problemet: Du har et stort galleritryk i formatet 80x120 cm og hænger det op på en fri flade, der bare er 1,30 m bred. Vægbilledet virker hermed trykket og overdimensioneret.

Løsningen: Du hænger dit store vægbillede op på en væg, hvor du har nok plads i venstre og højre side. Hermed kan dit motiv frit udfolde sin virkning. Ved store billeder er det desuden vigtigt, at der er en vis synsafstand - ved siden af en dør vil billedet aldrig for den ønskede virkning.

Fejl: Urolige tapetmønstre

Problemet: Du hænger et billede uden ramme op på en væg, der har et meget udpræget mønster. Med det mønster går dit motiv tabt og ses næsten ikke mere på væggen.

Løsningen: Giv dit vægbillede en ramme, der helst indfatter en ret bred passepartout. Hermed fremhæves dit motiv fra tapetmønsteret og betragtes som et selvstændigt element. Tip: Betragt Pixum billedet i rammen nærmere.

Fejl: Tag hensyn til rummets højde og bredde

Problemet: Du har ikke tilpasset billedets højde og bredde til selve rummet. På en smal væg virker et bredt billede meget trykket. Hvorimod et smalt billede i højformat på en meget bred væg mister sin virkning.

Løsningen: Du vælger til en bred væg et vægbillede i tværformat, til en smal væg et billede i højformat. Billeder i højformat har desuden den fordel, at de fremhæver rummets højde.

Fejl: For lidt system

Problemet: Ved at hænge flere billeder op uden system virker væggen meget kaotisk og urolig.

Løsningen: Du vælger et bestemt system til ophængning (fx galeriophængning). Selv hvis man ikke direkte anvender et system, vil det allerede hjælpe at have lidt system, for at styre betragterens fokus og få det samlede billede til at virke harmonisk.

Pixum vægbilledsimulator-app'en

Er du ikke sikker på, hvordan dit valgte Pixum vægbillede i virkligheden kommer til at se ud, så er Pixum vægbilledsimulator-app'en det rigtige for dig. Afprøv det selv med din mobile enhed. Du bliver overrasket!

Her er dine bestillingsmuligheder hos Pixum

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigneren

  • Hurtigt design:

   Lav dit Pixum fotoprodukt hurtigt og direkte online på vores hjemmeside.

  • Vores anbefaling:

   Når du hurtigt vil lave Pixum fotoprodukter uden anvendelse af Pixum fotounivers softwaren.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum fotounivers softwaren

  • Utallige muligheder:

   Drag selv fordel af de mange muligheder til at designe dine Pixum fotoprodukter.

  • Vores anbefaling:

   Til kreativt og mangfoldigt design af dine Pixum fotoprodukter.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum app'en

  • Komfortabelt design:

   Anvend dine fotos direkte fra din mobile enhed til at designe dit fotoprodukt.

  • Vores anbefaling:

   Det perfekte valg til design af fotoprodukter, selv når du ikke er hjemme.

  fåes også til
  Android