Vægbilledet virker ikke efter hensigten: Hyppige fejl og hvordan du undgår dem

Mange kender uoverenstemmelsen mellem ens egen forestilling og virkligheden. Grunden til at virkningen af dit vægbillede senere på væggen ikke er den samme som du har forestillet dig, er at du ikke har taget rummets virkning på billedet med i dine overvejelser. Pixum viser dig her de mest hyppige fejl ved vægdesign og formatvalg samt hvordan du undgår dem:

Det synes vores kunder om Pixum vægbillederne
Fejl: For lille billede, for stor væg

Problemet: Du har valgt et relativt lille billedformat i formatet 30x40cm. Dette vægbillede hænger du så op på en stor fri væg. Den store frie flade slår nærmest dit billede ned og virker dermed meget tabt i omgivelserne.

Løsningen: Du hænger dit billede op på en lille flade, kombinerer det med flere vægbilleder eller sørger på anden måde for at den frie flade virker mindre (fx med store potteplanter).

Fejl: For stort billede, for lille væg

Problemet: Du har et stort galleritryk i formatet 80x120 cm og hænger det op på en fri flade, der bare er 1,30 m bred. Vægbilledet virker hermed trykket og overdimensioneret.

Løsningen: Du hænger dit store vægbillede op på en væg, hvor du har nok plads i venstre og højre side. Hermed kan dit motiv frit udfolde sin virkning. Ved store billeder er det desuden vigtigt, at der er en vis synsafstand - ved siden af en dør vil billedet aldrig for den ønskede virkning.

Fejl: Urolige tapetmønstre

Problemet: Du hænger et billede uden ramme op på en væg, der har et meget udpræget mønster. Med det mønster går dit motiv tabt og ses næsten ikke mere på væggen.

Løsningen: Giv dit vægbillede en ramme, der helst indfatter en ret bred passepartout. Hermed fremhæves dit motiv fra tapetmønsteret og betragtes som et selvstændigt element. Tip: Betragt Pixum billedet i rammen nærmere.

Fejl: Tag hensyn til rummets højde og bredde

Problemet: Du har ikke tilpasset billedets højde og bredde til selve rummet. På en smal væg virker et bredt billede meget trykket. Hvorimod et smalt billede i højformat på en meget bred væg mister sin virkning.

Løsningen: Du vælger til en bred væg et vægbillede i tværformat, til en smal væg et billede i højformat. Billeder i højformat har desuden den fordel, at de fremhæver rummets højde.

Lad dig inspirere

Tips og tricks til dekorering af hjemmets vægge

Lad dig inspirere: Gør Pixums vægbilleder til en fast bestanddel af dit hjem! Pixums vægbilleder sørger for en hyggelig og personlig atmosfære i hjemmet.

Kreativt design af dit Pixum vægbillede

Er du på udkig efter inspiration til, hvordan du kan udsmykke hjemmets vægge. Uanset om du foretrækker et sjovt ordsprog, et klassisk familiefoto, kreative DIY-billeder eller noget helt fjerde, vil du kunne finde det rette ved Pixum!


Fejl: For lidt system

Problemet: Ved at hænge flere billeder op uden system virker væggen meget kaotisk og urolig.

Løsningen: Du vælger et bestemt system til ophængning (fx galeriophængning). Selv hvis man ikke direkte anvender et system, vil det allerede hjælpe at have lidt system, for at styre betragterens fokus og få det samlede billede til at virke harmonisk.

Dine bestillingsmuligheder hos Pixum

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigneren

  • Hurtigt design:

   Lav direkte online på hjemmesiden.

  • Vores anbefaling:

   Det enkle valg. Fleksible indstillinger og hurtigt design uden software.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.
  Populær blandt vores kunder

  Pixum fotounivers softwaren

  • Utallige muligheder:

   Drag fordel af de mange muligheder for at designe dine Pixum fotoprodukter.

  • Vores anbefaling:

   Til kreativt design af dine Pixum fotoprodukter - uendelige designmuligheder.

  fåes også til
  OS X og Linux

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum App

  • Nemt design:

   Upload dine fotos direkte fra din mobiltelefon til appen.

  • Vores anbefaling:

   Det perfekte valg til design af fotoprodukter, uanset hvor du befinder dig.

  fåes også til
  Android