Kontaktformular
Har du et spørgsmål?

Vores venlige og kompetente kundeservice hjælper dig gerne

Ma. - Fr. 08:30 - 18:00
Sø. 15:00 - 21:00

Menu

Undgå disse 3 fejl ved vægdesign

Du har sikkert ønsket om at dine Pixum vægbilleder får den ønskede virkning. Under alle omstændigheder skal dine bedste motiver pynte dit rum op, og ikke bare træde i baggrunden. Derfor skal du undgå følgende tre fejl.

Fejl #1: For meget orden eller for kaotisk

Hvis du vil hænge flere vægbilleder op, gælder det om at finde den gyldne midte mellem orden og kaos. Er billederne hængt op symmetrisk og nøjagtigt kan dette give et kedeligt indtryk. For meget kaos er heller ikke lige sagen: Hænger billederne på kryds og tværs uden en ordnet linje, tiltrækker ingen af dine billeder betragterens blik - dine vægbilleder mister deres virkning. Derfor vil vi her gerne give dig nogle tips til den gyldne vej mellem orden og kaos:

 • Du kan roligt hænge dine billeder op en smule asymmetrisk, men husk at følge en plan (fx det gyldne snit ).
 • Undgå det totale kaos med billeder, der hænger hulter til bulter eller endda hænger skævt på væggen.
 • En symmetrisk og geometrisk ophængning egner sig ved lige store billeder med passepartout. Helt perfekt er også, hvis dine motiver rent logisk og optisk passer sammen.

Find dit eget yndlingsdesign

Gå på opdagelsesrejse i artboxONE og find enestående og specielt til dig udvalgte motiver fra unge fremadstæbende kunstnere fra hele verdenen...

Fejl #2: Et vildt mix af materialer

Et vildt mix af materialer betyder blot uro i din stue og øjet ved ikke, hvor der skal kigges hen og det uanset om det drejer sig om klassiske billedrammer eller Pixum vægbillederne. Derfor: Hold dig til et bestemt produkt/materiale eller sammensæt højst to forskellige eller lignende vægbilledtyper for ikke at skabe for meget uro i det samlede billede. For eksempel kan man ganske godt sammensætte galleritryk og akrylglasbilleder med hinanden pga. den identiske overflade. Aludibond-vægbillederne passer også godt til galleritrykket.

Har et produkt allerede en bestemt virkning, skal du passe på med at sammensætte for meget. Dette gælder for eksempel for vægbillede på træpaneler, da intet andet Pixum vægbillede har en lignende overfladestruktur. Hertil passer billedet i ramme.

Fejl #3: Manglende hensyn til lysforholdene

Belysningen spiller en stor rolle ved fotografi - men også ved vægdesign skal du ikke glemme dette punkt. Ellers kan du regne med følgende:

 • Spejlinger: Pixum vægbilleder med en overflade af akrylglas som galleritrykket eller akrylglas-vægbilledet reflekterer lys som enhver anden glasoverflade. Er der direkte sollys på vægbilledet, kan du næsten ikke se selve vægbilledet.
 • For mørke hjørner: Hænger du et vægbillede med lyse farver op i et mørkt hjørne, så vil billedets farver ikke virke som ønsket. En ekstra lyskilde, der leder fokus hen på billedet, er derfor den rigtige løsning her. Men OBS! Til billeder med dækkede farver er et mørkt hjørne dog det helt rigtige valg.
 • Blege farver: Hænger du et lyst billede op direkte overfor et vindue eller belyses det for kraftigt med en kunstig lyskilde, virker farverne blege.

Pixum tip

Mere til lysforholdene ved rumdesign med Pixum vægbillederne kan du læse om her.

Opdag Pixum vægbillederne

Design nu individuelle og kreative Pixum vægbilleder på forskellige materialer og i et stort udvalg af formater!

Her er dine bestillingsmuligheder hos Pixum

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigneren

  • Hurtigt design:

   Lav dit Pixum fotoprodukt hurtigt og direkte online på vores hjemmeside.

  • Vores anbefaling:

   Når du hurtigt vil lave Pixum fotoprodukter uden anvendelse af Pixum fotounivers softwaren.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum fotounivers softwaren

  • Utallige muligheder:

   Drag selv fordel af de mange muligheder til at designe dine Pixum fotoprodukter.

  • Vores anbefaling:

   Til kreativt og mangfoldigt design af dine Pixum fotoprodukter.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum app'en

  • Komfortabelt design:

   Anvend dine fotos direkte fra din mobile enhed til at designe dit fotoprodukt.

  • Vores anbefaling:

   Det perfekte valg til design af fotoprodukter, selv når du ikke er hjemme.

  fåes også til
  Android