Valg af billeder til fotolærredet

Det vigtigste for dit fotolærreds virkning er dit valgte motiv. For at sikre at dit motiv virker efter hensigten er det udover materialer og farver i høj kvalitet afgørende at vælge det bedste motiv.

Omsæt dit motiv perfekt

Dit fotolærred består af et 340 g/m² stærkt lærredsstof, som bliver trukket op på en ægte trækileramme. Har du valgt et fotolærred, hvor den ene side er over 80 cm, anvendes der en 4 cm tyk trækileramme mod normalt 2 cm.

Lærredsstoffet har en relativ grov vævsstruktur. Med trykket af dit motiv på lærredsstoffet opstår en harmonisk overfladeeffekt, som får dit billede til at virke som et rigtigt maleri. Hertil anvendes en særlig trykteknik med 12 farver i produktionen. Lærredsstoffet bliver trukket op på trækilerammen, strammes op og fastgøres på bagsiden med klammer. Så at du selv, hvis nødvendigt, kan stramme dit fotolærred op, er der altid 8 trækile med i leveringen. Hvordan du anvender de medsendte trækile fremgår af medsendte vejledning. Med ophænget, der er med i forsendelsen, hænger du ganske let dit Pium fotolærred op på væggen.

Designmulighederne til dit Pixum fotolærred

Pixum byder dig forskellige muligheder, hvordan du kan designe dit Pixum fotolærred. Direkte på Pixum-hjemmesiden oploader du dit motiv og kan med det samme indsætte det på fotolærredet. Flere designmuligheder har du dog ikke i online-editoren. På lignende måde virker bestillingen med Pixum app'en.

Vil du gøre mere ud af dit fotolærred og fx have tekst på lærredet, samle mange fotos til en collage eller pynte op med cliparts, så giver Pixum fotounivers softwaren, vores gratis download-software til din computer, massevis af muligheder.

Vigtigt: Den perfekte opløsning

Fotos med den optimale opløsning er afgørende for strålende, skarpe tryk. Hvilken opløsning der kræves, afhænger af den valgte fotolærredstørrelse. Har du ved et 100 × 150 cm stort fotolærred brug for en mindsteopløsning på 13,2 megapixel (altså en billedfil med mindst 3.100 × 4.480 pixel), er en mindre opløsning nok til et mindre format. Til et 50 × 50 cm stort fotolærred anvender du helst fotos med 3,7 megapixel og en billedfilstørrelse på 1.960 × 1.960 pixel for at opnå flotte og gode resultater.

Pixum tip

Er du ikke sikker på, om det valgte foto har en tilstrækkelig opløsning? Så lad Pixum hjælpe dig. Vælger du et foto med for lav opløsning (uanset om det er i onlinedesigneren eller i softwaren) får du en advarsel herom. På hjemmesiden ser du det ved valget af formatet, i softwaren bliver det vist direkte på selve motivet. Får du denne advarsel kan du løse det ved at vælge et foto med højere opløsning eller vælge et mindre format (fx 40 × 60 cm stedet for 60 × 80 cm).

Kvalitetsvisningen tjekker udelukkende om den enkelte billedfil har nok billedpunkter (god opløsning) til at kunne producere billedet i en god kvalitet ved det valgte produkt og format, men kan dog ikke se, hvorvidt skarpheden i motivet er tilstrækkeligt, om billedet er overbelyst, har farvestik eller er for mørkt.

Den kendte Pixum-kvalitet

Det synes vores kunder om fotolærrederne
Dine bestillingsmuligheder hos Pixum

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigneren

  • Hurtigt design:

   Lav direkte online på hjemmesiden.

  • Vores anbefaling:

   Det enkle valg. Fleksible indstillinger og hurtigt design uden software.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.
  Populær blandt vores kunder

  Pixum fotounivers softwaren

  • Utallige muligheder:

   Drag fordel af de mange muligheder for at designe dine Pixum fotoprodukter.

  • Vores anbefaling:

   Til kreativt design af dine Pixum fotoprodukter - uendelige designmuligheder.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum App

  • Nemt design:

   Upload dine fotos direkte fra din mobiltelefon til appen.

  • Vores anbefaling:

   Det perfekte valg til design af fotoprodukter, uanset hvor du befinder dig.

  fåes også til
  Android