Familiebilleder til jul
Familiebilleder til jul

Her på siden finder du gode tips til, hvordan årets familiebilleder lykkes, og hvad du kan bruge dem til.

Læs mere

8 tips til, hvordan I får jeres familiebilleder til jul til at lykkes

Ugerne op til jul er for mange nogle af årets mest hyggelige uger. Dagene bliver kortere, tøjet tykkere, og mange slænger sig på sofaen med et tæppe og en kop varm te eller gløgg om aftenen.

At lede efter de helt rigtige julegaver til dem, vi holder af, hører også til julen. Én af de mest populære julegaver ved Pixum er vores personlige fotokalender - et sikkert hit ved (bedste)forældrene. Et familiebillede juleaften er også en god (gave)idé, om end man naturligvis ikke står med billedet i hænderne med det samme. I det følgende giver vi jer tips til, hvordan I kan tage kreative familiebilleder til jul.

Det er ikke nødvendigt med dyrt udstyr eller omfattende kendskab til fotografering. Hovedsagen er, at I hygger jer med det, og får taget et godt familiebillede, I kan glædes over mange år i fremtiden.

1. Giv en fotokalender som gave til jul

At give en fotokalender som gave er en god måde at forene et kreativt og personligt element i én og samme gave.

Det behøver naturligvis ikke altid at være en fotokalender med billeder af børnene til forældrene eller bedsteforældrene. En fotokalder med familiebilleder, af alle familiemedlemmer, er altid en god idé. Lav f.eks. fine billedcollager fra familieudflugter- og ferier, eller en "nostalgisk" kalender, der samler de største begivenheder gennem alle årene.

Slip kreativiteten løs - designskabelonerne i Pixum fotounivers softwaren hjælper ved layoutet af de fotos, du vil have med i fotokalenderen, så det bliver både nemt og sjovt at designe en flot fotokalender, som hele familien kan have glæde af i det kommende år.

2. Lav en sjov fotomontage

Du kan også bruge juletiden til at lave en aftalekalender, der samler alle familiens aftaler ét sted. Naturligvis med billeder af de enkelte familiemedlemmer. Kalenderen behøver ikke at indeholde klassiske familieportrætter: hvad med at være kreativ? Tag et sjovt billede af hvert familiemedlem, og montér billederne på forskellige motiver. Det gør lige fotokalenderen lidt sjovere.

Gør f.eks. hele familien til superhelte som i "The Avengers"? Eller til gangstere. Eller til Teletubbies. Eller noget helt fjerde, alt afhængigt af familiens interesser. Selv hvis jeres evner i Photoshop ikke rækker til perfekte, realistiske resultater, bliver det helt sikkert nogle sjove billeder.

3. Kombinér familiebillederne med en begivenhed

Vi husker mange ting, også selv om vi ikke har fotos til at støtte op om hukommelsen. Når oplevelserne ligger for langt tilbage i tiden, bliver minderne om dem dog af og til noget slørede, eller man glemmer detaljer. Derfor anbefaler vi, at I hjælper hukommelsen på vej ved at huske kameraet!

Planlæg evt. en fælles begivenhed for hele familien: en udflugt, en aktivitet eller spisning med god, hjemmelavet mad. På den måde samles familien, og I kan få taget nogle fine familiebilleder, så I kan huske tilbage på tiden sammen.

4. Gør familiebillederne til selve eventet

I behøver slet ikke at have alle billederne klar allerede. Hvad med at planlægge en fotoshooting for hele familien? Kør til et sted, hvor der er flot natur, eller tag kameraet, et stativ og en automatisk udløser med, når I alligevel skal på udflugt el.l.

Tag billeder som gruppe og/eller separat af forældre, søskende og bedsteforældre. Tag det endeligt ikke alt for seriøst - det vigtigste er at have det sjovt, så I med et stort smil kan se tilbage på lige præcis dén dag! Når stemningen er afslappet, får man typisk taget de sjoveste fotos, og dét typisk også uplanlagt.

5. Dét skal I være opmærksomme på ved fotograferingen

Det kan være svært at få taget vellykkede klassiske gruppebilleder. Særligt når små børn eller kæledyr skal med på billederne, bliver det måske ikke helt, som man havde forestillet sig. Det er bare at prøve sig frem, og bliver det ikke helt perfekt, så kan I forhåbentligt kigge tilbage på dagen og grine lidt af dét.

Er I mange personer, er det en god idé at stille/sætte sig på flere rækker. Helst med de højeste personer på bagerste række, som man kender det fra klassefotos i skoletiden. Er det nødvendigt at komprimere billedet yderligere, kan personerne stille sig lidt på skrå ind mod midten, og rykke tættere sammen. Er der kæledyr til stede, er det en god idé at have lidt godbidder med.

Husk: Tag ikke kun ét billede, men gerne serier af fotos. Jo flere mennesker der er på billedet, desto større risiko er der for, at en eller flere blinker med øjnene eller skærer en grimasse, netop som billedet tages. Ved en billedserie er chancen for, at du finder et billede, som er rigtigt godt, større. Et tip, der kan hjælpe til, at alles øjne er åbne: Bed alle lukke øjnene, og tæl så ned fra 5, så alle åbner øjnene igen på samme tid, og du kan tage billedet i det rigtige øjeblik.

6. Brug jeres familiebilleder til at lave flotte Pixum fotogaver

Pixums fotokalender er en meget populær julgave - vi har dog også mange andre fine fotoprodukter, hvormed du kan glæde familie og venner. Se f.eks. vores fotogaver. Du finder f.eks. fotokrus, der gør morgenbordet lige dét sjovere, snekugler, der gør skrivebordet på arbejdet dét personligere og meget mere.

Alt efter format er også fotocollager sjove at lave: Saml familiens billeder fra de seneste år, og lav en fotocollage med billederne. En fotocollage egner sig måske ikke så godt til et fotokrus, men hvad med et flot Pixums vægbillede, f.eks. som gave til bedsteforældrene?

7. Lad hele familien være en del af det

4 - eller flere - ser mere end 2. Jo flere kreative hoveder, der hjælpes ad, desto bedre bliver jeres familiebilleder. Lad hele familien samles, så alle kan komme med deres idéer!

Spørg også forældre, bedsteforældre og andre familiemedlemmer efter familiebilleder. Måske har familiens ældste generation et fotoalbum med gamle billeder. Prøv evt. at rekonstruere disse fotos med din egen familie!

Historie og fotos kan også fint forbindes ved at fotografere bedsteforældrene sammen med ting fra deres barndom - smykker, bøger, diverse souvenirs, gamle breve mm. De billeder, I får taget, kan så gives i gave til billedets "model".

8. Familiebilleder er guld værd

Det vigtigste ved billeder er for de fleste næppe, at der er helt styr på teknikken. Måske er lyset dårligt på et par af billederne el.l., men det vigtigste er, at I hygger jer, mens billederne tages. Gør I dét, vil I helt sikkert trække på smilebåndet, når I ser billedet år ud i fremtiden, hvad enten billedkvaliteten er helt i top eller ej.

Én metode, hvorved man nærmest kan garantere, at man får en masse billeder, er, at man beder familie og venner om at tage billeder, hvis man er samlet, og så efterfølgende samle alle billederne. Det kan godt være, at et par af billederne bliver sorteret fra, men der skal nok være en masse gode iblandt også.

* Disse tips er udarbejdet i samarbejde med fotografen Max Niemann fra Leipzig i Tyskland

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigneren

  • Hurtigt design:

   Lav din personlige Pixum fotobog direkte på vores hjemmeside.

  • Enkelt valg:

   Fast sidetal (minimum 26 sider), mulighed for tilvalg af ekstra sider i form af sidepakker (en sidepakke består altid af 4 sider ekstra). Layouts med op til 4 fotos pr. side, mange tilgængelige baggrundsfarver.

  • Vores anbefaling:

   Når du hurtigt vil lave en fotobog uden download og installation af Pixum fotounivers softwaren.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.
  Populær blandt vores kunder

  Pixum fotounivers software

  • Grænseløst design:

   Et stort udvalg af formater, papirtyper, baggrunde og cliparts. Design også dine egne fotokort, kalendere, fotogaver eller vægbilleder.

  • Nye funktioner:

   Indsæt en videosekvens med QR-kode. Med en QR-kodescanner kan videoen i den færdige fotobog afspilles på en mobil enhed.

  • Vores anbefaling:

   Til kreativt og avanceret design af dine Pixum fotobøger.

  fåes også til
  OS X og Linux

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum fotounivers app

  • Komfortabelt design:

   Anvend og upload dine fotos direkte fra din mobile enhed, og bearbejd dem i appen.

  • Udvalget:

   Design let og bekvemt din Pixum fotobog i enten kvadratisk format, tværformat eller højformat.

  • Vores anbefaling:

   Velegnet til design af fotobøger med dine fotos fra din smartphone eller tablet.