Kontaktformular
Har du et spørgsmål?

Vores venlige og kompetente kundeservice hjælper dig gerne

Telefonåbningstider kundeservice
Mandag - fredag: kl. 09:00 - 20:00
Søndag:                kl. 14:00 - 20:00

Menu

5 tips til de perfekte familiebilleder til jul*

Tiden op mod jul er nogle af årets dejligste uger. Dagene er korte, og man pakker sig varmt ind. Nogle er så heldige at have en pejs eller kakkelovn, de kan tænde op i om aften og så hygge sig på sofaen med en varm kop te eller et krus glögg.

Man benytter også tiden til at overveje hvilke julegaver man vil give til familie og venner. Populært er fx vores vendespil. Det bringer tidfordriv for ung som gammel og kan også samle familien juleaften. Lige så populært under træet er fælles familiefotos eller portrætter, eller udnytte det, at alle er samlet til en fotosession. Ved fotosessionen er gaven dog ikke direkte til at tage og føle på. Men resultatet vil være værd at vente på. I de følgende 5 tips vil vi give dig et par idéer med på vejen til selv at lave nogle kreative familiebilleder i juletiden. Men selvfølgelig også resten af året.

Kreative julegaver

Forær enestående julegaver: Design dem vha. vores mange kreative værktøjer og med dine personlige billeder.

1. Forær fotokalendere med familiebilleder

Hos min tidligere nabo var det en årlig tradition, at hendes datter, som ikke længere boede hjemme, gav sine forældre en kalender med billeder af sig selv og hendes kæreste fra året der gik til jul. En, synes jeg, skøn mulighed for at knytte kreativitet sammen med det helt personlige.

Naturlich behøver det ikke altid være med billeder af børnene eller børnebørnene - generelter fotokalendere med fælles minder altid en god idé. hvad med fx en collage fra familieudflugterne eller -ferierne? Eller en "nostalgisk" kalender med gamle billeder som har ligget glemt i mange år?

Lad kreativiteten få frit spil - designskabelonerne i Pixum fotounivers softwaren hjælper dig med layoutet af de udvalgte billeder, og sammen med din familie skaber du vidunderlige minder om årene som gik. Således har du altid dine dejligste familieminder for øjet i køkkenet eller på kontoret.

2. Saml alle til ein kreativ fotoshooting

Udnyt chancen og saml hele familien til at tage billeder af alle sammen, husk også dig selv. Det behøver ikke bare være et "klassisk" opstillet familieportræt med hele klanen - tænk også kreativt og tag sjove portrætter af de enkelte familiemedlemmer, som du så kan montere på forskellie motiver. Det behøver slet ikke at være alvorligt!

Din nærmeste familie som superhelde à la "The Avengers"? Eller som den altid uheldige Olsenbande. Eller som fårehyrde. eller, eller, eller... Selvom dine Photoshop-kendskaber ikke fører til helt perfekt fotorealistiske resultater - så har man det aligevel så sjovt mens der fotograferes, om man vil altid have et smil på læben når man en gang ude i fremtiden kommer til at kigge på billederne igen.

3. Kombiner familiebillederne med en fælles oplevelse...

Selvfølgelige er der mange ting vi kan huske også uden billeder. Men særligt de begivenheder, som ligger år tilbage, begynder at blive udviskede i hukommelsen for til sidst at gå hen at blige glemt helt. Så hvorfor ikke tage kameraet med og tage nogle billeder?

Planlæg derfor en fælles begivenhed for hele familien op til jul, Det kan være en tur i skoven at fælde juletræet, eller en tur til den nærmeste by og se den smukke julepynt og drikek glögg, eller invitere til den årlige familiejulefrokost hjemme hos dig selv. Sådan får du samlet familien og der er tid til at få taget en masse flotte erindringsbilleder, hvormed du kan fastholde øjeblikket.

4. ...eller gøre fotoshootingen til begivenheden

Måske vil du slet ikke tage "dokumentariske" fotos - organiser ganske enketlt en fotoshooting med hele familien: Tag ud til en flot location eller, hvis I alligevel vil tilbringe tid sammen i sommerhuset, så tag kameraet med stativ og fjernudløser med.

Tag et flot gruppebillede med hele familien, men også separate billeder med forældrene, forældrene med børn, søskendeflokkene for sig, bedsteforældrene som par og sammen med alle børnebørnene. Vær opmærksom på at det ikke bliver for alvorligt eller nærmest en tvang - det vigtigste er jo at alle har det sjovt og får en god oplevelse. Når alle er godt tilpasse opstår de bedste billeder. Man kan ogå lave fotoshootingen til en temashooting. Fx årets farve, hvor alle optræder med en fælles farve. Det kan også være et pyjamasbillede, eller udklædt som superhelte? Med ganske få hjælpemidler kan du lave nogle vildt kreative billeder, og jeres familieportrætter bliver til glade minder.

5. Hvad skal du være særligt opmærksom på ved familieportrætterne

Klassiske gruppebilleder hører til en af de sværre discipliner ved fotograferingen. Særligt når billederne rækker over flere generationer, hvor også små børn eller kæledyr er med, her kan man trods en god planlægning og forberedt komposition pludselig stå der, at det ikke bliver som man havde tænkt - men slap af allerede til at begynde med, selv om billedet ikke bliver helt ferfekt, så kan det også være et sjovt minde af hvad som gik galt.

Ved mange personer er det en god idé at forberede flere rækker. Særligt godt ser det ud når personer inde i midten er større end dem ud ved siden og selvfølgelig de højeste i den bagerste række medmindre de sider på en stol eller bænk forrest. Skal billedet komprimeres lidt, stilles personerne lidt på skrå ind mod midten og så rykke tættere sammen. Et tip til damerne: de "knækkede" ben bør altid være bagerst, så det skjules af det andet ben foran. Til kæledyret skal man have en godbid klar, hvis der er problemer med opmærksomheden. Det samme gør sig for småbørn gældende.

Særligt vigtigt. Tag flere billeder, lav direkte serier med fotos. Jo flere mennesker der er på billedet, desto større er risikoen at en eller flere netop blinker med øjnene, eller der skæres en grimasse - Ved en billedserie er chancen større for at du finder et billede, som er rigtigt godt. Et andet tip særligt til blæsevejr: Bed alle sammen lukke øjnene og så tælle ned fra , så at alle åbner øjnene igen på samme tid, og du kan tage billedet i det rigtige øjeblik.

* Disse tips er udarbejdet i samarbejde med fotografen Max Niemann fra Leipzig i Tyskland

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigneren

  • Hurtigt design:

   Lav din personlige Pixum fotobog direkte på vores hjemmeside.

  • Enkelt valg:

   Fast sidetal (minimum 26 sider), mulighed for tilvalg af ekstra sider i form af sidepakker (en sidepakke består altid af 4 sider ekstra). Layouts med op til 4 fotos pr. side, mange tilgængelige baggrundsfarver.

  • Vores anbefaling:

   Når du hurtigt vil lave en fotobog uden download og installation af Pixum fotounivers softwaren.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum fotounivers software

  • Grænseløst design:

   Et stort udvalg af formater, papirtyper, baggrunde og cliparts. Design også dine egne fotokort, kalendere, fotogaver eller vægbilleder.

  • Nye funktioner:

   Indsæt en videosekvens med QR-kode. Med en QR-kodescanner kan videoen i den færdige fotobog afspilles på en mobil enhed.

  • Vores anbefaling:

   Til kreativt og avanceret design af dine Pixum fotobøger.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum fotounivers app

  • Komfortabelt design:

   Anvend og upload dine fotos direkte fra din mobile enhed, og bearbejd dem i appen.

  • Udvalget:

   Design let og bekvemt din Pixum fotobog i enten kvadratisk format, tværformat eller højformat.

  • Vores anbefaling:

   Velegnet til design af fotobøger med dine fotos fra din smartphone eller tablet.

  fåes også til
  Android