Julepynt med fotofremkaldelser
Julepynt med fotofremkaldelser

Brug dine fremkaldte fotos fra Pixum til kreative DIY ideer til jul!

Bestil billeder

Lav din egen foto-julekugle til juletræet

Juletid er hobbytid! Når decemberdagene bliver kortere, og forventningens glæde bliver større, nyder familien decembers hygge og julestemning.

Her foreslår vi dig to ideer til, hvordan du kan lave personlige julekugler med fotos, som vil være et forfriskende og anderledes blikfang, både på juletræet og som julepynt i hjemmet! Og du kan i øvrigt også sagtens lave julekuglerne sammen med dine børn.

1. Jule-fotokugler

Pixum tip

Bestil passende fotofremkaldelser

Bestil dine Pixum fotofremkaldelser via Pixums hjemmeside, Pixum fotounivers softwaren eller via Pixum Appen fra din smartphone. Du kan bestille dine udvalgte fotos i et af de almindelige formater som 9×13 cm eller 10×15 cm. Så snart du har modtaget dine fotofremkaldelser, kan du gå i gang med at lave dine julekugler.

Valgfrit: Mal først dine trævedhæng med akrylfarve, f.eks. i hvid, guld eller sølv på begge sider, og lad dem tørre.

1. Tilskær fotoene, og lim dem på

Tag en rund genstand, f.eks. et glas, hvis radius skal være mindre end trævedhænget. På den måde opstår der en lille kant rundt om fotoet på trævedhænget, når det limes på. Hertil kan du f.eks. bruge et drikkeglas eller en anden rund beholder. Tegn ved hjælp af glasset en cirkel på dine fotos, og klip motiverne ud som en cirkel. Derefter limer du fotoene på midt på den ene side af trævedhænget. Lim fotos på både for- og bagsiden af dine julekugler.

2. Påsætning af bånd

Klip nu 20 cm lange bånd pr. julekugle af jutesnoren, og sæt dem fast som en løkke på dine hjemmelavede julekugler med en knude - så er de klar til brug!

Bestil Pixum fotofremkaldelser

Bestil her dine Pixum fotos med dine dejligste mindere i bedste testkvalitet!

2. Runde juletræskugler med fotos

Det skal du bruge til juletræskuglerne

1. Udskær billede

Tag et billede i format 13 × 19 cm, og læg det hen foran dig på bordet og skær det i 12 ca. 15mm brede strimler. Dette gørest lettest med en papirskærer/papirkniv. Ellers markerer du snitpunkterne med linealen og blyanten og klipper strimlerne ud. Vær opmærksom på at du har styr på rækkefølgen af strimlerne, ellers vil motivet bagefter ikke give mening.

2. Udstans huller

Nu lægger du strimlerne i den rigtige rækkefølge oven på hinanden og udstanser et mellemstort hul gennem alle strimlerne med hultangen i den ene ende af strimlerne.

3. Saml strimlerne

Nu trækker du et soldaterben gennem hullet. Det lille, runde clipshovede skal være foran på motivsiden mens benene er på bagsiden. Buk clipsens ben ud til siden så strimlerne holdes sammen. Stans nu et hul i strimlernes modsatte ende.

4. Udspred strimlerne

Nu spreder du de enkelte strimler en af gangen ud i regelmæssig afstand så de næmest danner en "sol". Tag den første strimmel og stik et soldaterben gennem det andet hul og buk strimlen så den danner en halvkreds.

5. Begynd at forme kuglen

Fortsæt med de øvrige strimler en efter en og monter disse bag den første strimmeln på clipsen, så slipshovet vender udad på motivsiden.

6. Fortsæt med de øvrige strimler

Grib dog ikke strimlerne i samme rækkefølge, som øverst da dette vil give et ovalt resultat. Men tag strimlerne fra forskellige retninger, så kuglen vil blive mere rund.

Færdig

Når den sidste strimmel er på plads spreder du benene på det andet soldaterben inde i kuglen. Juster de enkelte strimler så afstandene passer. Og færdig er din hjemmelavede juletræskugle.

3. Fotopomponer til juletræet

Det skal du bruge til juletræskuglerne

 • Farvet hobbykarton
 • Farvede pomponer
 • Stjerne-, hjerte- og/eller cirkelskabelon
 • Hobbylim
 • Fremkaldte billeder fra Pixum
 • Tape eller dobbeltsidet tape
 • Bånd til ophængning
 • Blyant
 • Saks
 • Limpistol

1. Forbered rammen

Tegn omridset af et hjerte, en stjerne eller en cirkel, og klip den samme form ud i midten af figuren, så der dannes en skabelon med en bred kant. Overfør din skabelon til hobbykarton, og klipeller skær den ud.

2. Påfør pomponer

Kom hobbylim på et lille afsnit af figuren, og påsæt dernæst pomponer i forskellige størrelser og farver. Fortsæt, indtil hele overfladen er dækket med pomponer.

3. Lim fotoene på

Lim et af dine fotos på bagsiden af den kugle, du har valgt, sådan at det centrale motiv er synligt forfra i det frie område af kuglen (lettest med dobbeltsidet tape eller film).

Færdig!

Til sidst skal du med limpistolen fastgøre et stykke snor til ophængning som en løkke - og din fluffy julepynt er færdig!

Dine kvadratiske prints med design

Square-prints med design og talemåder

Fra nu af har du valget om at bestille et personligt foto på den ene side af dit square-print og med moderne design og originale ordsprog på bagsiden. Lad dig inspirere af vores udvalg af motiver.

5 ideer til hjemmelavede julekugler

 1. Dine børn kan designe de personlige julekugler som hjemmelavede julegaver til bedsteforældrene sammen med et fint kort.
 2. Med disse enkle DIY-ideer bliver din gaveindpakning til jul peppet op.
 3. Du kan bruge julepynten med dine billeder i en snekugle.
 4. Julekuglerne med fotos er en smuk juleudsmykning til juletræet eller hjemmet.
 5. DIY-ideer til julekalenderen: Pak 24 små gaver med små opmærksomheder. Arrangér julekuglerne herpå. Det er vigtigt, at man ikke kun ser barnet på fotoet, men også datoen. På den måde kan barnet straks se, hvornår det må tage de små overraskelser fra foto-julekalenderen og åbne dem.

Design julefotos til julekuglen til juletræet

Til denne ide skal du bruge et lille billede, hvor man tydeligt kan se motivet i midten. Allerhelst skal du vælge de bedste minder fra en særlig stund eller de bedste billeder af din familie til dette lille hobbyprojekt. Du kan designe billederne i onlinedesigneren eller i Pixum fotounivers softwaren. Her kan du bearbejde hvert enkelt billede professionelt og kreativt og på den måde optimere dem, så juletræet får et dejligt personligt præg!

Kig dig omkring i i vores juleunivers, hvor du kan finde flere DIY-ideer til dig selv og enkle ideer til hobbyprojekter til dig og dine børn.

Flere ideer til din personlige julefest:

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Vores onlinedesigner

  • Simple funktioner
  • Design direkte online
  • Ingen installation af software
 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.
  Populær blandt vores kunder

  Pixum fotounivers software

  • Adskillige designmuligheder
  • Design offline
  • Flotte effektlakker samt guld- & sølvtryk

  fåes også til
  OS X og Linux

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum App

  • Hurtigt design
  • Upload billeder direkte fra din smartphone
  • Intelligente forslag til design af fotobogen

  fåes også til
  Android

Det synes vores kunder om de fremkaldte fotos