Upload: Hvordan overfører jeg mine billeder?

Upload af dine billeder er hurtig og let.

På vores hjemmeside klikker du på „Fotofremkaldelse“, klikker derefter på „upload billeder“. Herefter kan du vælge dine billeder på din computer og uploade disse!

Udover standard-uploaden via vores hjemmeside tilbyder vi også flere muligheder, hvormed du kan uploade dine billeder. Upload-muligheden vælger du selv.

Hvilke upload-muligheder har jeg (Windows/Mac/Linux)?

Hvorfor virker upload ikke? / Hvilket filformat og hvilken farveprofil kan jeg uploade?

Hvor finder jeg mine uploadede billeder igen?

 

Dine upload-muligheder hos Pixum:

Ved at klikke på den enkelte upload-mulighed får du en nærmere beskrivelse deraf.

  Windows Mac Linux
FTP Ja Ja Ja
E-mail Ja Ja Ja
iPhoto Nej Ja Nej
Context Ja Nej Nein
CD/DVD Ja Ja Ja

 

Hvorfor virker upload ikke? / Hvilket filformat og hvilken farveprofil kan jeg uploade?

Vi anbefaler at uploade billeder i filformatet jpg. Jpg-formatet er udviklet specielt til at sikre optimal gemning af billeder og er i forhold til andre filformater lettere at håndtere, da filen er væsentligt mindre.

I tillæg til upload af jpg-filer kan du også uploade følgende filformater:

  • BMP
  • GIF
  • PNG
  • PCX
  • TGA
  • TIFF

Vær venligst opmærksom på, at ved upload af ovenstående filformater (især TIFF), at filen uploades i den korrekte farveprofil (RGB). Farveprofiler som AdobeRGB eller CMYK (fx i mange sort/hvide billeder) kan ikke uploades!

Opstår der problemer i forbindelse med upload af disse filer, kan du ændre din billedfil om til en jpg-fil. Hertil anvender du et billedbehandlingsprogram (fx softwaren Irfanview, som du kan hente gratis på nettet) og gemmer billedfilen som jpg-fil. For at undgå dette ved nye billeder, kan du i dine kamaraindstillinger angive at billederne skal gemmes direkte i jpg-formatet.

Det er kun muligt at uploade billedfiler, der er større end 50 KB og mindre end 50 MB!

Har du til trods for korrekte filformater problemer med at uploade? Kontroller, at du har en stabil internetforbindelse. Går du normalt på Nettet med en WLAN-forbindelse/ trådløs forbindelse, bedes du tilslutte et internetkabel til din computer, så længe du uploader dine billeder.

Har du flere spørgsmål, hjælper vores kundeservice dig gerne videre!

tilbage til toppen

Hvor finder jeg mine uploadede billeder igen?

Dine uploadede billeder finder du igen i din indbakke hos Pixum. Her gemmes de automatisk i 21 dage efter uploaddato (derefter gemmes de yderligere 7 dage i papirkurven). Log dig ind på din kundekonto og klik på "Mit Pixum" og her på "indbakke". For at gemme dine billeder i længere tid, anbefaler vi at du lægger dine billeder i din inbakke i et online-album.

Du har allerede oprettet et online-album med dine billeder? Så finder du dine uploadede billeder efter log ind i din indbakke i venstre side.

Dine billeder befinder sig ikke mere i din indbakke? Dette kan have flere årsager:

  • Upload af dine billeder er mere end 21 dage siden (indtil 28 dage finder du dine billeder i papirkurven)
  • Du var ikke logget ind i din kundekonto ved upload af billeder. Efter en ny start af din computer eller efter lukning af din internetbrowser gemmes dine billeder ikke på vores hjemmeside.

I disse tilfælde er det nødvendigt at uploade dine billeder igen.

For at undgå dette, bedes du logge dig ind i din kundekonto inden du uploader billeder og oprette et online-album for at have adgang til dine billeder hele tiden.

tilbage til toppen

Var denne artikel hjælpsom?

Star_not_active Star_not_active Star_not_active Star_not_active Star_not_active
For at give en vurdering af artiklen, log dig venligst ind med dine brugerdata.