Sikr dig flotte regnvejrsbilleder!
Sikr dig flotte regnvejrsbilleder!

Saml dine smukke regnvejrsfotos, og udarbejd kreative fotoprodukter - start straks Pixum fotounivers softwaren!

Max Niemann har siden 2012 arbejdet som fotograf med speciale inden for portrætfotografering. Han vil regelmæssigt give Pixums kunder eksperttips, der giver et dybere indblik i fotograferingens tekniske aspekter.

Fotografering i regnvejr - sådan skyder du flotte billeder, selv under skybrud

Holder man af at tage billeder, vil man jævnligt støde ind i udfordringer, f.eks. i form af en snestorm eller en grå regnvejrsdag. I det følgende handler det konkret om dét at fotografere i regnvejr: Hvad skal man særligt tænke over? Hvordan lykkes det at få flotte billeder i regnvejret? Hvordan kan man udnytte gråvejret til éns egen fordel?

Fotografering

I denne temaverden kan du lære mere om fotografering, de enkelte områder inden for fotografiens kunst, og om, hvordan du designer Pixums forskellige fotoprodukter.

Ferier & rejser

Har du en masse skønne billeder fra din sidste rejse eller en dag med familien? Her finder du tips og idéer til, hvordan du bedst muligt kan præsentere dem.

At fotografere i regnvejr: Tekniske forholdsregler

Vil man have gode billeder, er det en god idé at have styr på det tekniske. Naturligvis skal man sikre sig, at éns fotoudstyr ikke tager skade af regnen. Sikr dig derfor, at dit kamera er vandtæt. Vær i den forbindelse opmærksom på, at der findes flere forskellige betegnelser: Står der, at dit kamera kan modstå vandstænk, er det ikke en selvfølge, at det kan tåle at blive brugt i kraftig regn.

Det er desuden vigtigt at finde ud af, hvorvidt kameraets objektiv er vandtæt - selv hvis selve kameraet er vandtæt, er det ikke 100 % sikkert, at også objektivet er det. Hvis udstyret ikke er vandtæt, kan man for relativt få penge købe særlige hylstre el.l. til sit kamera. Alternativt kan man tænke kreativt, f.eks. ved at montere en paraply på kamerastativet- eller tasken. Man kan også vælge at fotografere regnen fra et sted, hvor det ikke regner, f.eks. inde fra en kørende togvogn. Billeder, der er taget på den måde, har typisk en helt særlig stemning over sig. Man kan også finde et tætbevokset træ at kan stå under.

Husk gerne at medbringe et stativ. Er himlen overskyet, bliver det gerne ret mørkt, så det kan være nødvendigt at vælge længere lukkerhastigheder.

Den kendte Pixum-kvalitet

Det synes vores kunder om Pixum vægbillederne
Lad regnen inspirere dig til kreative motiver

Andre idéer til motiver afhænger af tidspunktet: Før såvel som efter et kraftigt regnskyl er der rig mulighed for at skyde nogle fantastiske billeder. Før et regnskyl kan man eksempelvis udarbejde en billedserie, der viser, hvordan skyerne trækker sig sammen, inden regnen for alvor tager fat. Man kan også lave en billedserie, der viser jorden, makrobilleder af sten o.l., før og efter regnen.

Mulighederne er imidlertid størst, imens det regner. Det er f.eks. populært med billeder af vinduer med regndråber i forgrunden, og uklare bokeh-lys i baggrunden. Sådanne billeder kan eksempelvis tages inde fra en bil.

Portrætter i regnen kræver først og fremmest en model, men også en smule tålmodighed og en konkret plan - måske ønsker man at "fryse" regnen og fange enkelte dråber. Det anbefales, at man medbringer en ekstern blitz, så man kan vælge så kort lukkerhastighed som muligt. Alternativt kan du tage billederne med en stor blænde, så du kan fange den kraftige regn i baggrunden separat - på denne måde kan regndråberne forvandles til flotte bokeh-cirkler.

Er det nærmere en glidende effekt, man vil opnå, er det nødvendigt med længere lukkehastighed, f.eks. 1/10 sekund eller længere. At opnå dette vil være nemmest med et stativ (og med en model, der er god til ikke at bevæge sig). At arbejde med blitz vil være svært, da det ved de fleste blitze er svært at undgå at fryse bevægelserne.

Når omgivelserne er grå og regnfulde, kan det være en god idé at sørge for lidt modspil. Det kan man gøre med en knaldrød paraply, en farvestrålende frakke eller andre iøjnefaldende rekvisitter. Når himlen er overskyet, må man ligeledes selv sørge for kontrast, da en overdækket, grå himmel vil virke som en stor softboks, der gør lyset blødere.

Makrobilleder af vanddråber

Også når det ér stoppet med at regne, kan man tage nogle gode billeder. Populære motiver er f.eks. græsstrå med regndråber, edderkoppenet og farverige blade.

For at kunne fremhæve enkelte regndråber på billeder, er det nødvendigt med et decideret makroobjektiv eller en makromellemring , ligesom det er vigtigt, at man kan komme helt tæt på motivet. Blændetallet bør være højt, da dybdeskarpheden er væsentligt mindre ved en lille afstand til motivet.

Lav en personlig Pixum fotobog - på farten eller hjemme i sofaen... du bestemmer!

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Onlinedesigneren

  • Hurtigt design:

   Lav direkte online på hjemmesiden.

  • Enkelt valg:

   Fleksible indstillinger.

  • Vores anbefaling:

   Hurtigt design uden software.

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.
  Populær blandt vores kunder

  Fotounivers softwaren

  • Grænseløst design:

   Alle Pixum fotobøgerne.

  • Nyeste funktioner:

   Altid nyeste udgave.

  • Vores anbefaling:

   Kreativt design med uendelige muligheder.

  fåes også til
  OS X og Linux

 • Den valgte Pixum fotobog kan i øjeblikket kun bestilles med Pixum fotounivers softwaren. Design Fotobogen på din PC/Mac eller vælg et af vores øvrige formater.

  Pixum fotounivers appen

  • Hurtigt design:

   Upload billeder direkte fra din smartphone.

  • Udvalget:

   De mest populære formater af fotobøger, fotokalendere mm.

  • Vores anbefaling:

   Design på farten fra din mobil eller tablet.